7. decembar 2021. Jedanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

7. decembar 2021. Jedanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Utorak, 7. decembar 2021.

Jedanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sazvao je Jedanaestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini, za utorak, 7. decembar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici prof. dr Jahja Fehratović, dr Emeše Uri, Stefan Krkobabić, Snežana Paunović i prof. dr Vladimir Marinković zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Za ovu sednicu utvrđen je sledeći dnevni red:

  1. Predlog zakona o izmenama Zakona o zaposlenima u javnim službama, koji je podnela Vlada;
  2. Predlog zakona o izmenama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, koji je podnela Vlada;
  3. Predlog zakona o izmenama Zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji je podnela Vlada;
  4. Predlog zakona o izmenama Zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, koji je podnela Vlada;
  5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, koji je podnela Vlada;
  6. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mongolije o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji, koji je podnela Vlada i
  7. Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa AD Beograd i Raiffeisen banke a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, po osnovu ugovora o kreditu za jačanje transportnih kapaciteta gasovoda u Republici Srbiji, koji je podnela Vlada.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni pretres o tačkama od 1. do 4. dnevnog rada sednice i zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama od 5. do 7. dnevnog reda sednice.

Narodni poslanici započeli su zajednički načelni pretres o tačkama od 1. do 4. dnevnog reda sednice, a predložene akte obrazložila je predstavnica predlagača ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Do kraja dana, Narodna skupština zaključila je zajednički načelni pretres o tačkama od 1. do 4. dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 8. decembra 2021. godine, Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama od 5. do 7. dnevnog reda sednice.

Predloge zakona obrazložila je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

U toku sednice, Narodna skupština je, na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i Izveštaja Odbora za administrativno–budžetska i mandatno–imunitetska pitanja i shodno članu 27. stav 5. Zakona o izboru narodnih poslanika, konstatovala potvrđivanje mandata narodnom poslaniku Ratku Nikoliću, izabranog sa Izborne liste IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, nakon čega je narodni poslanik položio zakletvu.

Do kraja dana, Narodna skupština završila je načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mongolije o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji i Predlogu zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa AD Beograd i Raiffeisen banke a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, po osnovu ugovora o kreditu za jačanje transportnih kapaciteta gasovoda u Republici Srbiji.

Nakon što je Narodna skupština obavila pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić odredio je sredu, 8. decembar 2021. godine, sa početkom u 17.40 časova, kao Dan za glasanje o tačkama Jedanaeste sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 8. decembra 2021. godine, narodni poslanici većinom glasova usvojili su u celini Predlog zakona o izmenama Zakona o zaposlenima u javnim službama, Predlog zakona o izmenama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, Predlog zakona o izmenama Zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave i Predlog zakona o izmenama Zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Narodna skupština usvojila je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o patentima, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mongolije o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banca Intesa AD Beograd i Raiffeisen banke a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, po osnovu ugovora o kreditu za jačanje transportnih kapaciteta gasovoda u Republici Srbiji.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Jedanaestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.


Video (8)

Utorak, 7. decembar 2021. | Jedanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 07.12.2021. (I)

Utorak, 7. decembar 2021. | Jedanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 07.12.2021. (II)

Utorak, 7. decembar 2021. | Jedanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 07.12.2021. (III)

Utorak, 7. decembar 2021. | Jedanaesta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 07.12.2021. (IV)

Sreda, 8. decembar 2021. | nastavak Jedanaeste sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini 08.12.2021.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 3


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
petak, 23. februar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja