Utorak, 8. oktobar 2013.

Izjava predsednika Narodne skupštine povodom paketa mera Vlade Republike Srbije

Povodom paketa mera Vlade Republike Srbije, koje je danas predstavio ministar finansija Lazar Krstić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, dr Nebojša Stefanović dao je sledeću izjavu:


„Bila je potrebna hrabrost da se donese odluka koja se verovatno neće svideti mnogima u javnom sektoru, koja predviđa mere koje će uticati na život građana Srbije. Međutim, sasvim je jasno da se mere donose kako bi ublažile i otklonile posledice pogrešne politike koja se u ekonomskoj sferi vodila u prethodnoj deceniji i u poslednjih nekoliko godina. Privatizacije koje je zbog nivoa korupcije osudila čak i Evropska unija jedan su od razloga zbog kojih nemamo zdravu privredu i zdravu ekonomiju. Enormno zaduživanje i život „na kredit“ pokazalo se kao pogubno po standard građana, ali i po domaću proizvodnju.
Ohrabruje nastojanje Vlade da nepopulističkim merama promeni koncept vođenja države i konačno obezbedi stabilnost koja je najvažniji preduslov za dolazak investitora. Bez obzira na kritike onih koji su najviše doprineli urušavanju ekonomije Srbije, a sami postali vodeći tajkuni naše zemlje, moramo istrajati na primeni ovih mera. Ogroman javni sektor je neodrživ koncept, pogotovu kada se zna da su plate radnika u realnom sektoru i do 20 odsto manje. Smanjivanje budžetskog deficita zemlje i postepeno umanjenje javnog duga jedini su put da se obezbedi ekonomski napredak i manja izdvajanja iz budžeta.
Očekujem da će reforme koje će našu ekonomiju postaviti na zdrave noge i koje znače pravedniju raspodelu dohotka, ali i odgovornosti, pogotovo kada je u pitanju javni sektor, obezbediti bolje i ravnopravnije uslove za sve one koji su u privatnom sektoru”.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 30. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja