28. decembar 2015. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu

28. decembar 2015. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu

Ponedeljak, 28. decembar 2015.

Gojković se sastala sa premijerom Turske

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa premijerom Republike Turske Ahmetom Davutogluom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.


Gojković i Davutoglu su naglasili da je privredna saradnja veoma važna za razvoj ukupnih bilateralnih odnosa, kao i da će poseta delegacije Turske, u kojoj je i veliki broj privrednika te zemlje, doprineti jačanju tih odnosa.

Davutoglu je rekao da očekuje u narednom periodu veći broj turskih investicija u Srbiju, kao i povećanje godišnjeg obima trgovinske razmene između dve zemlje na milijardu dolara.

Premijer Turske je napomenuo da je tokom današnje posete dogovoreno formiranje saveta za saradnju dve vlade, kao i da bi prvi sastanak mogao da bude održan već u narednih nekoliko meseci, što će, kako je ukazao, značajno intenzivirati odnose.

Gojković je ukazala da je za ceo region važno otvaranje novih radnih mesta i veće prisustvo investicija, kao i realizacija zajedničkih projekata na regionalnom nivou.

Gojković je istakla da je Skupština Srbije kroz ratifikuje sporazuma koje dve vlade dogovore, spremna da doprinese razvoju ekonomske saradnje.

Gojković i Davutoglu su se saglasili da je uloga parlamenata u razvoju i jačanju odnosa dve države veoma značajna, čemu je, kako je rekao Davutoglu, doprinela i poseta predsednice Narodne skupštine Turskoj u aprilu ove godine.

Davutoglu je napomenuo i da dobri odnosi Srbije i Turske pozitivno utiču na čitav region.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
nedelja, 4. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja