9. decembar 2019. Predsednica Narodne skupštine i predsednik Savetodavnog veća Države Katar potpisali Memorandum o razumevanju

9. decembar 2019. Predsednica Narodne skupštine i predsednik Savetodavnog veća Države Katar potpisali Memorandum o razumevanju

Ponedeljak, 9. decembar 2019.

Gojković se sastala sa predsednikom Parlamenta Katara, potpisan Memorandum o razumevanju

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas u Dohi sa predsednikom Savetodavnog veća Države Katar Ahmadom Bin Abdulom Bin Zaid Al Mahmudom.


Predsednici dva parlamenta tom prilikom su potpisali Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Republike Srbije i Savetodavnog veća Države Katar, koji predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa.

Gojković je istakla da je potpisivanje Memoranduma o razumevanju važan korak koji će podstaći razvoj parlamentarne saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, kao i između radnih tela i grupa prijateljstava, a intenziviraće saradnju i razmenu informacija i konsultacije o temama od zajedničkog interesa u okviru rada regionalnih i međunarodnih parlamentarnih organizacija.

Gojković i Ahmad Bin Abdul Bin Zaid Al Mahmud su razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i Države Katar na brojnim poljima i istakli spremnost dva parlamenta da doprinesu produbljivanju odnosa dve države.

Gojković, koja učestvuje na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi, zahvalila je predsedniku Savetodavnog veća Države Katar na ličnom pozivu da učestvuje na ovoj konferenciji, koja predstavlja važan događaj po pitanju ostvarenja ciljeva globalne saradnje u borbi protiv korupcije.

Gojković je zahvalila predsedniku Savetodavnog veća na tome što je u oktobru predvodio delegaciju Katara na 141. skupštini IPU u Beogradu.

Gojković je uputila poziv predsedniku Savetodavnog veća Države Katar da dođe u zvaničnu posetu Republici Srbije sledeće godine u cilju daljeg razvoja odnosa dve države.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
petak, 18. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja