11. mart 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot

11. mart 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot

Ponedeljak, 11. mart 2019.

Gojković se sastala sa ambasadorom SAD u Srbiji

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković primila je danas ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota, sa kojim je razgovarala o unapređenju parlamentarne saradnje i odnosa Srbije i SAD.


Gojković je ukazala na značaj unapređenja bilateralnih odnosa i napomenula da je dosadašnja saradnja parlamentaraca sa kongresmenima i senatorima, kao i zvaničnicima SAD intenzivna i istakla da je važno dalje unapređenje saradnje.

Gojković i ambasador SAD su ukazali na značaj dobre saradnje i putem zajedničke organizacije važnih događaja, kao što su bile izložbe posvećene stogodišnjici podizanja zastave Srbije na Beloj kući, kao i akciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu i izrazili spremnost za nastavak takve uspešne saradnje.

Predsednica Narodne skupštine je obavestila ambasadora SAD o aktuelnoj situaciji kada je reč o radu Parlamenta Republike Srbije u redovnom zasedanju, kao i sa procedurama podnošenja amandmana, dopuna dnevnog reda i donošenja zakona po hitnom postupku.

Gojković i ambasador Skot su razgovarali i o mogućnosti nastavka saradnje Narodne skupštine i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) po pitanju jačanja kapaciteta parlamenta u različitim oblastima, kao što su nadzorna funkcija, rodna ravnopravnost, saradnja sa građanima.