12. oktobar 2017. Predsednica Narodne skupštine i predsednik Skupštine Crne Gore

12. oktobar 2017. Predsednica Narodne skupštine i predsednik Skupštine Crne Gore

Četvrtak, 12. oktobar 2017.

Gojković sa predsednikom Skupštine Crne Gore

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.


Gojković je naglasila da Srbija posvećuje veliku pažnju razvoju odnosa sa Crnom Gorom i u tom kontekstu današnja poseta i stalni dijalog može dati dodatni impuls intenziviranju naše saradnje, a predsednik Skupštine Crne Gore je ocenio da su odnosi na nivou rukovodstava dve zemlje, u poređenju sa poslednjom decenijom, znatno unapređeni.

Gojković i Brajović su istakli veliku ulogu parlamenta u razvoju daljih odnosa i razgovarali o mogućnostima unapređenja međuparlamentarne saradnje, kroz kontakte grupa prijateljstava, ženske parlamentarne mreže, radnih tela, posebno iz oblasti spoljnih poslova, evrointegracija, ekonomije i kulture, kao i delegacija dva parlamenta u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Predsednici dva parlamenta saglasili su se da je važno da se razvija saradnju i u oblasti evrointegracija, imajući u vidu da su obe zemlje posvećene ostvarivanju punopravnog članstva u EU i da se u tom procesu međusobno podržavaju i sarađuju kroz razmenu iskustva.

Gojković je rekla da je Srbija posvećena razvoju regionalne saradnje i stabilnosti, kao preduslova napretka i razvoja zemalja Zapadnog Balkana i čitavog regiona i istakla da je u tom kontekstu posebno važan „Berlinski proces“ saradnje, pozdravljajući ideju da uoči sledećeg sastanka u Londonu na vladinom nivou bude održan i sastanak predsednika parlamenata.

Predsednici dva parlamenta založili su se i za unapređenje ekonomske saradnje u oblastima infrastrukture, saobraćaja, turizma i trgovine.

Predsednik Skupštine Crne Gore pozvao je predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije u uzvratnu posetu Crnoj Gori u cilju nastavka dijaloga i daljeg razvijanja saradnje.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ponedeljak, 20. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja