11. decembar 2014.  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u poseti Azerbejdžanskoj Republici

11. decembar 2014. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u poseti Azerbejdžanskoj Republici

Četvrtak, 11. decembar 2014.

Gojković razgovarala sa predsednikom Azerbejdžana: Odnosi dobri, Azerbejdžanu privlačne perspektive ulaganja u Srbiju

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, sastala se sa predsednikom te zemlje Ilhamom Alijevim, a na sastanku su istakli da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski.


Gojković i Alijev založili su se za jačanje ekonomske saradnje i složili da ima potencijala za razvoj, posebno u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivrede i vojno tehničke saradnje.

Gojković je naglasila da su vrata za investicije iz Azerbejdžana u Srbiji širom otvorena i da je Srbija zainteresovana da Azerbejdžan bude još više prisutan u razvoju srpske ekonomije.

Gojković je navela da je Skupština Srbije donela mnoge zakone kojima se krenulo u reforme i kako bi se poboljšali uslovi za investiranje.

Alijev je rekao da se odnosi Srbije i Azerbejdžana brzo razvijaju i da su za kratko vreme dostigli značajan nivo i naglasio da su perspektive investiranja u ekonomiju Srbije interesantne za Azerbejdžan.

Predsednik Azerbejdžana je istakao da postoji dobra perspektiva razvoja trgovinskih odnosa, a dobre mogućnosti postoje i u vojno-tehničkoj saradnji i energetici, gde se Azerbejdžan, kako je rekao, doživljava kao značajan partner.

Gojković je zahvalila Azerbejdžanu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i navela da i Srbija principijelno podržava suverenitet Azerbejdžana, i da se zalaže za dijalog i mirno rešavanje otvorenih pitanja, a Alijev je ponovio da i Azerbejdžan podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Gojković se srela i sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajem Asadovim, i tom prilikom su dogovorili konkretne korake za dalje unapređenje parlamentarne saradnje, što je i cilj njene posete, prve na nivou predsednika parlamenata između dve zemlje.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Gojković je razgovarala i sa predsednikom Vlade Azerbejdžana Arturom Rasizadeom, a na sastanku je još jednom istaknuto da su odnosi Srbije i Azerbejdžana dobri i prijateljski.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6