Utorak, 5. decembar 2006.

Francuski parlamentarci razgovarali sa članovima Odbora za odbranu i bezbednost

Članovi Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Srbije, na čelu sa predsednikom Odbora Miloradom Mirčićem, razgovarali su sa delegacijom francuskog Parlamenta u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, koju je predvodio Mišel Vuazen.Članovi Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Srbije, na čelu sa predsednikom Odbora Miloradom Mirčićem, razgovarali su sa delegacijom francuskog Parlamenta u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, koju je predvodio Mišel Vuazen. Tom prilikom zajednički je ocenjeno da terorizam predstavlja najveću opasnost ovog veka i da sve zemlje moraju da sarađuju da bi se od njega zaštitile. Parlamentarna demokratija, kako je istaknuto, može mnogo da doprinese u borbi protiv terorizma i u interesu je mira i bezbednosti u Evropi.

Predsednik Mirčić je naglasio da je naša zemlja u procesu sveobuhvatnih reformi, pa i reformi u sektoru bezbednosti i Vojske, kao i da smo spremni da prihvatimo sve opšteprihvaćene norme i standarde koji važe u toj oblasti. S tim u vezi, ocenio je da bi bila veoma korisna saradnja sa nadležnim odborom francuskog Parlamenta prilikom pripreme zakona vezanih za sektor bezbednosti i vojske.
Mirčić je posebno ukazao da se naša zemlja na Kosovu i Metohiji suočava sa terorizmom i kriminalom u raznim vidovima i da nam je neophodna pomoć u borbi sa ovim opasnostima koje prete da se prošire na ceo region.

Šef francuske parlamentarne delegacije podsetio je na istorijske veze i tradicionalno prijateljstvo francuskog i srpskog naroda i istakao da će njegova zemlja pomoći Srbiji u procesu priključenja evropskim integracijama.Takođe, spremni su da pomognu Srbiji i u borbi protiv terorizma, jer je to, kako je rečeno, zajednička borba za ljudska prava i dostojanstvo.
Milorad Mirčić je zatražio od francuskih parlamentaraca pomoć da se predsedniku Srpske radikalne stranke dr Vojislavu Šešelju, koji štrajkuje glađu u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, obezbede osnovna ljudska prava.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4