Sreda, 14. septembar 2005.

Dvanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je, na zahtev Vlade Republike Srbije, Dvanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini, za sredu, 14. septembar, sa početkom u 10 časova.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je, na zahtev Vlade Republike Srbije, Dvanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini, za sredu, 14. septembar, sa početkom u 10 časova.

Za ovo zasedanje Vlada Republike Srbije je utvrdila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

2. Predlog zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

3. Predlog zakona o uplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za pojedine kategorije osiguranika-zaposlenih, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

4. Predlog zakona o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanja obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

5. Predlog zakona o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanja obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje poljoprivrednika nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

6. Predlog krivičnog zakonika, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

7. Predlog zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

8. Predlog zakona o izvršenju krivičnih sankcija, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

9. Predlog zakona o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

10. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

11. Predlog zakona o veterinarstvu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

12. Predlog zakona o Agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije, koji je podnela Vlada Republike Srbije

Prvog dana rada, Narodna skupština je otvorila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima, o uplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za pojedine kategorije osiguranika zaposlenih, o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanju obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih i poljoprivrednika nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada.

Na početku drugog dana rada (15. septembar) narodnim poslanicima su se kao predstavnici predlagača seta penzijskih zakonskih predloga obratili ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Slobodan Lalović i ministar finansija Mlađan Dinkić.

Narodni poslanici su u nastavku rada vodili zajednički načelni pretres o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima, o uplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za pojedine kategorije osiguranika - zaposlenih, o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanju obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih i poljoprivrednika nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada.

U prepodnevnom delu trećeg dana rada (19. septembar) Narodna skupština je zaključila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima, o uplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za pojedine kategorije osiguranika-zaposlenijh, o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanja obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih i poljoprivrednika nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada.

Na početku zajedničkog načelnog pretresa o Predlogu krivičnog zakonika i predlozima zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, o izvršenju krivičnih sankcija, o Programu zaštite učesnika u krivičnom postupku i o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, narodnim poslanicima se obratio ministar pravde Zoran Stojković , obrazloživši izmene u setu zakona iz krivične oblasti.

U nastavku rada Narodna skupština je obavila načelni pretres u predlozima ovih zakona.

Četvrtog dana rada (20. septembar) Narodna skupština je vodila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o veterinarstvu i o Agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije.

Posle uvodnih napomena ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Ivane Dulić-Marković, narodni poslanici su obavili načelni pretres o ova dva zakonska predloga.

Petog dana rada (21. septembar) Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Narodna skupština je šestog dana rada (22. septembar) obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima, Predlogu zakona o uplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za pojedine kategorijeosiguranika zaposlenih, Predloggu zakona o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanja obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada i o Predlogu zakona o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanja obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje poljoprivrednika nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada.

Sedmog dana rada (26. septembar), narodni poslanici su obavili pretresu pojedinostima o Predlogu krivičnog zakona.

Osmog dana rada (27. septembar) Narodna skupština je razmotrila amandmane podnete na Predlog zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično – pravnoj zaštiti maloletnih lica, Predlog zakona o izvršenju krivičnih sankcija, Predlog zakona o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku.

Devetog dana rada (28. septembar) Narodna skupština je zaključila pretres u pojedinostima o predlozima zakona o veterinarstvu i o Agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije.

Pošto je Narodna skupština obavila pretres u načelu i u pojedinostima o svim tačkama dnevnog reda sednice,kao Dan za glasanje je određen četvrtak, 29. septembar u 10 časova.

U Danu za glasanje (29. septembar) Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Predlog zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima, Predlog zakona o uplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za pojedine kategorije osiguranika – zaposlenih, Predlog zakona o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanja obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada i Predlog zakona o javnom dugu Republike Srbije po osnovu preuzimanja obaveza Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje poljoprivrednika nastalih po osnovu neisplaćenih penzija i novčanih naknada.

Narodna skupština je usvojila u celini Predlog krivičnog zakonika , Predlog zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, Predlog zakona o izvršenju krivičnih sankcija, Predlog zakona o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku.

Narodna skupština nije usvojila Predlog zakona o veterinarstvu i Predlog zakona o Agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije.

Pošto je Narodna skupština razmotrila sve tačke dnevnog reda i glasala o njima, predsednik Predrag Marković je zaključio sednicu Dvanaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
subota, 20. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja