Petak, 8. jun 2007.

Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sazvao je, na Zahtev 122 narodna poslanika, Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini za petak, 8. jun, sa početkom u 12 časova.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sazvao je, na Zahtev 122 narodna poslanika, Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini za petak, 8. jun, sa početkom u 12 časova.

U Zahtevu za održavanje zasedanja utvrđen je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Zaštitniku građana, koji su
podnela 122 narodna poslanika,

2. Predlog zakona o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od
javnog značaja, koji su podnela 122 narodna poslanika,

3. Predlog zakona o izmenama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, koji su
podnela 122 narodna poslanika,

4. Predlozi odluka o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine
Republike Srbije, koje su podneli poslaničke grupe Liberalno demokratska stranka,
Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija-dr Vojislav
Koštunica, G 17 Plus i Srpska radikalna stranka,

5. Predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine
Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Narodna skupština je na početku rada konstatovala da je narodnim poslanicima Vladeti Jankoviću i Vuku Antonijeviću, izabranim sa Izborne liste Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija-dr Vojislav Koštunica i Nenadu Jankoviću i Miodragu Đidiću, izabranim sa Izborne liste Demokratska stranka prestao mandat, pre isteka vremena na koje su izabrani, danom podnošenja ostavke.

Pošto je primila izveštaje Republičke izborne komisije i Administrativnog odbora, Narodna skupština je konstatovala potvrđivanje mandata narodnim poslanicima Nikoli Laziću i Marku Jakšiću , izabranim sa Izborne liste Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija-dr Vojislav Koštunica i narodnim poslanicima Milanu Stanimiroviću i Slavoljubu Stajkoviću, izabranim sa Izborne liste Demokratska stranka.

Prvog dana rada Narodna skupština je vodila zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Zaštitniku građana, Predlogu zakona o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Predlogu zakona o izmenama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji.

Drugog dana (12. jun), u prepodnevnom delu rada, Narodna skupština je obavila jedinstveni pretres o predlozima odluka o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

U popodnevnom radu Narodna skupština je zaključila jedinstveni pretres o Predlogu odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Zaštitniku građana.

Narodna skupština je trećeg dana rada (13. jun) obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i o Predlogu zakona o izmenama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji.

U nastavku rada, u Danu za glasanje Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštitniku građana, Predlog zakona o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Predlog zakona o izmenama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji.


Narodna skupština je usvojila i Predloge odluka o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije i Predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.


Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda i odlučivanje o njima, predsednik Narodne skupštine Oliver Dulić zaključio je Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4