1. februar 2016. Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

1. februar 2016. Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Ponedeljak, 1. februar 2016.

Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je, na zahtev Vlade, Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini za ponedeljak, 1. februar 2016. godine, sa početkom u 10 časova.


Na osnovu Odluke Republičke izborne komisije o dodeli mandata radi popune upražnjenog poslaničkog mesta u Narodnoj skupštini i Izveštaja Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Narodna skupština je konstatovala potvrđivanje mandata Slobodanu Veličkoviću, izabranom sa Izborne liste IVICA DAČIĆ- Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, Jedinstvena Srbija, koji je potom položio zakletvu.

U zahtevu za održavanje zasedanja određen je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o međunarodnim merama ograničavanja, koji je podnela Vlada;
2. Predlog zakona o potvrđivanju Evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji između teritorijalnih zajednica ili vlasti, koji je podnela Vlada;
3. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Liban o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša, koji je podnela Vlada i
4. Predlog zakona o sportu, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodne poslanice Maje Gojković da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1, 2. i 3. dnevnog reda zasedanja.

U prepodnevnom delu rada Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o međunarodnim merama ograničavanja, o Predlogu zakona o potvrđivanju Evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji između teritorijalnih zajednica ili vlasti i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Liban o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša.

Predložene zakone narodnim poslanicima obrazložio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1, 2. i 3. dnevnog reda zasedanja i započela načelni pretres o Predlogu zakona o sportu, koji je obrazložio predstavnik predlagača, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Drugog dana rada, 2. februara, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Šaip Kamberi, Dragan Jovanović, mr sci. dr stom. Blagoje Bradić, Dragan Šutanovac, Neđo Jovanović i Žarko Mićin zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština je, do kraja rada, vodila i zaključila načelni pretres o Predlogu zakona o sportu.

Sednici je prisustvovao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Trećeg dana rada, 3. februara 2016. godine, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o međunarodnim merama ograničavanja.

Četvrtog dana rada, 4. februara, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Marko Đurišić, Aleksandra Jerkov, Aleksandar Martinović, Riza Halimi i Zvonimir Stević, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada Narodnа skupština započela je i zaključila pretres u pojedinostima 4. tačke dnevnog reda sednice.

Pošto je Narodna skupština obavila jedinstveni pretres u načelu i pojedinostima o svim tačkama dnevnog reda Drugog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u 2016. godini, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić, odredio je četvrtak , 4. februar 2016. godine, sa početkom u 17.40 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o međunarodnim merama ograničavanja, Predlog zakona o potvrđivanju Evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji između teritorijalnih zajednica ili vlasti, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Liban o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša i Predlog zakona o sportu.

U Danu za glasanje Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini.


Video (1)

Ponedeljak, 1. februar 2016. | Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 01.02.2016.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 1. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja