Utorak, 7. jun 2011.

Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je, na zahtev 128 narodnih poslanika, Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini, za utorak, 7. jun 2011. godine, sa početkom u 10.00 časova.


U Zahtevu za održavanje vanrednog zasedanja određen je dnevni red:

1. Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti, koji je podnela Vlada i

2. Predlog zakona o izmenama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada.

Na početku rada, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa Riza Halimi, Jovan Palalić, Marija Bugarčić, Jovan Damjanović, Velimir Ilić, Jorgovanka Tabaković, Boris Aleksić i Nenad Čanak zatražili su, u skladu sa članom 286. Poslovnika Narodne skupštine, obaveštenja i objašnjenja.

Narodna skupština vodila je i zaključila načelni pretres o Predlogu zakona o finansiranju političkih aktivnosti, koji je obrazložio predstavnik predlagača, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović obavestila je narodne poslanike da deo sednice, sa galerije Velike sale Doma Narodne skupštine, prate učenici i profesori gimnazije iz Leskovca i pozdravila ih u ime narodnih poslanika.

Drugog dana rada, 8. juna, Narodna skupština vodila je i zaključila načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama Zakona o akcizama. Predlog zakona obrazložio jeministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

U toku rada, predsednica Narodne skupštine prof.dr Slavica Đukić-Dejanovićpozdravila je članice Udruženja petrovačkih žena iz Bačkog Petrovca koje su koje su pratile deo sednice sa galerije Velike sale.

Na početku trećeg dana rada, 9. juna, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa Predrag Mijatović, Milan Lapčević, Zoran Ostojić, Nemanja Šarović i Miroslav Markićević iskoristili su mogućnost da postavljaju pitanja, odnosno zatraže obaveštenje ili objašnjenje u skladu sa članom 286. Poslovnika.

Narodna skupština vodila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Nikola Novaković pozdravio je, u ime narodnih poslanika i u svoje ime, grupu studenata Pravnog fakulteta u Rijeci, kao i studente Internacionalnog univeziteta Departman u Pančevu, koji su pratili deo sednice sa galerije Velike sale.

U prepodnevnom delu sednice, predsedavajuća sednici, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović pozdravila je grupu studenata Ekonomskog fakulteta Singidunum u Beogradu, koji su prisustvovali delu sednice Narodne skupštine.

U popodnevnom delu sednice, Narodna skupština zaključila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je i zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama Zakona o akcizama.


Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda ove sednice, potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić odredila je utorak, 14. jun 2011. godine, sa početkom u 10 časova,
kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Drugog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini.

Dan za glasanje


U Danu za glasanje, 14. juna, Narodna skupština usvojila je
Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti i Predlog zakona o izmenama Zakona o akcizama.

Narodna skupština odlučivala je o povredama Poslovnika na koje su narodni poslanici ukazivali u toku sednice i odlučila da ni u jednom slučaju nisu bile povređene odredbe Poslovnika.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje obe tačke dnevnog reda ove sednice i odlučivanje o njima, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović zaključila je Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3