Petak, 25. maj 2007. - Utorak, 29. maj 2007.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić sazvao je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini, za petak, 25. maj, sa početkom u 10 časova.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić sazvao je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini, za petak, 25. maj, sa početkom u 10 časova.

Narodna skupština je za ovu sednicu usvojila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmeni Zakonika o krivičnom postupku, koji je predložila Vlada,
2. Predlog zakona o izmenama Zakonika o krivičnom postupku, koji je predložila Vlada,
3. Imenovanje sekretara Narodne skupštine Republike Srbije,
4. Imenovanje zamenika sekretara Narodne skupštine Republike Srbije,
5. Predlog odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama:

-Parlamentarnoj skupštini OEBS-a,
-Parlamentarnoj skupštini NATO-a,
-Skupštini Zapadnoevropske Unije,
-Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje,
- Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope,
-Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja,
-Interparlamentarnoj Uniji,
-Parlamentarnoj skupštini Mediterana,
-Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative.

Pre početka rasprave Narodna skupština je konstatovala da je prestao mandat pre vremena na koje su izabrani, danom podnošenja ostavki, narodnim poslanicima Verici Kalanović i Nenadu Krstiću, izabranim sa Izborne liste G17 Plus- Mlađan Dinkić i Dušanu Prorokoviću, izabranom sa Izborne liste Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija-dr Vojislav Koštunica.

Narodna skupština je, na osnovu izveštaja i predloga Republičke izborne komisije i Administrativnog odbora, potvrdila mandate narodnim poslanicima Jovanu Nešoviću i Ivanu Živanoviću, izabranim sa Izborne liste G17 Plus-Mlađan Dinkić i narodnom poslaniku Đorđu Mamuli, izabranom sa Izborne liste demokratska stranka Srbije-Nova Srbija-dr Vojislav Koštunica.

Narodna skupština je, posle uvodnih objašnjenja ministra pravde Dušana Petrovića, obavila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o izmeni i o izmenama Zakonika o krivičnom postupku.

Drugog dana rada (28. maj), Narodna skupština Republike Srbije obavila je zajednički pretres o predlozima kandidata za imenovanje sekretara, koji je podneo predsednik Narodne skupštine i zamenike sekretara koji je podneo Administrativni odbor Narodne skupštine.

Pošto je zaključen pretres u pojedinostima o predlozima zakona o izmeni i o izmenama Zakonika o krivičnom postupku, čime je iscrpljen dnevni red sednice, predsednik Narodne skupštine Oliver Dulić je kao Dan za glasanje odredio utorak, 29. maj, sa početkom u 10 časova.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje (29. maj) Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izmeni Zakonika o krivičnom postupku i Predlog zakona o izmenama Zakonika o krivičnom postupku.

U nastavku rada Narodna skupština je za sekretara Narodne skupštine imenovala Tamaru Stojčević, a za zamenike sekretara Marka Danilovića i Miloša Todorovića.

Sekretar Tamara Stojčević je preuzela dužnost, zauzevši svoje mesto za stolom za predsedavanje.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda i odlučivanje o njima, predsednik Narodne skupštine Oliver Dulić je zaključio Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2007. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6