Utorak, 8. mart 2011. - Petak, 11. mart 2011.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011.godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini, za utorak, 8. mart 2011. godine, sa početkom u 15 časova.Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Slavica Đukić-Dejanović sazvala je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini, za utorak, 8. mart 2011. godine, sa početkom u 15 časova.

Narodna skupština usvojila je sledeći dnevni red:


1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi, koji je podnela Vlada;


2. Predlog zakona o ministarstvima, koji je podnela Vlada.

Na početku sednice, Narodna skupština konstatovala je, na predlog Administrativnog odbora, da su se stekli uslovi za potvrđivanje mandata narodnom poslaniku Mlađanu Dinkiću, izabranom sa Izborne liste Za evropsku Srbiju – Boris Tadić.

Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika odlučila da se obavi zajednički načelni pretres o

Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi i Predlogu zakona o ministarstvima.

Narodna skupština započela je zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz dnevnog reda po tačkama 1. i 2. U ime predlagača, predložene zakone obrazložio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković. Ministar je istakao da su razlozi za donošenje predloženih zakona proistekli iz potrebe da se stvore zakonski preduslovi koji će omogućiti viši stepen jedinstvenog političkog delovanja Vlade, obezbedi njen efikasniji rad i racionalniju organizaciju organa državne uprave. Predviđeno je da u sistemu državne uprave postoje sledeća ministarstva: Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku, Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava, Ministarstvo prosvete i nauke, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo vera i dijaspore.

Predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić-Dejanović je obavestila narodne poslanike da je u Narodnoj skupštini obrazovana nova Poslanička grupa Ujedinjeni regioni Srbije – G17 plus i zajedno za Šumadiju koju čini 24 narodna poslanika i to: Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić, Simo Vuković, Dragi Damnjanović, Viorel Žura, Nebojša Zdravković, Željko Ivanji, Vladimir Ilić, Branislav Jovanović, Branislav Mitrović, Saša Milenić, Nikola Novaković, Jovan Nešović, Miroslava Pejica, Stojanka Petković, Elizabet Paunović, Gordana Rajkov, Miljan Ranđelović, Snežana Sedlar, Vlajko Senić, Stevica Spajić, Veroljub Stevanović, Jelena Travar i Šerif Hamzagić.

Do kraja dana, Narodna skupština je vodila zajednički načelni pretres o predlozima zakona iz dnevnog reda po tačkama 1. i 2.


Drugog dana rada, 9.marta, Narodna skupština nastavila je rad zajedničkim načelnim pretresom o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi i o Predlogu zakona o ministarstvima.

Do kraja dana narodni poslanici obavili su zajednički načelni pretres o predloženim zakonima.


Trećeg dana rada, 10. marta, Narodna skupština započela je pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi, u pojedinostima.

Na početku rada, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa Siniša Stamenković, Bojan Đurić, Miroslav Markićević, Jovan Palalić, Jorgovanka Tabaković i Boris Aleksić zatražili su obaveštenja i objašnjenja, u skladu sa članom 286. Poslovnika.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi.

Četvrtog dana rada, 11. marta, Narodna skupština vodila je i zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi i Predlogu zakona o ministarstvima.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu u načelu i u pojedinostima o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić - Dejanović odredila je petak, 11. mart 2011. godine, sa početkom u 15,00 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Druge sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 11. marta, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vladi i Predlog zakona o ministarstvima.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda ove sednice i odlučivanje o njima, predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić - Dejanović zaključila je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini i obavestila narodne poslanike da je nastavak Prve sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini u ponedeljak, 14. marta, sa početkom u 10,00 časova.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1