29. septembar 2022. Druga sednica Odbora za zaštitu životne sredine

29. septembar 2022. Druga sednica Odbora za zaštitu životne sredine

Četvrtak, 29. septembar 2022.

Druga sednica Odbora za zaštitu životne sredine

Odbor za zaštitu životne sredine održao je, 29. septembra, Drugu sednicu van sedišta Narodne skupštine, u Majdanpeku.


Na sednici je razmatrano pitanje opravdanosti rušenja brda u podnožju planine Starica u Majdanpeku sa aspekta zaštite životne sredine, poštovanja važećih propisa i pravila struke.

Sednici su prisustvovali prof. dr Lazar Kričak, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, koji je uključen u projekat sanacije kosina, Saša Mitrović, načelnik Policijske uprave u Boru sa saradnicima, Sreten Đorđević, advokat, Nikola Popović, član Odbora za zaštitu životne sredine Beogradskog univerziteta, predstavnik „Zelene stolice“ Miloš Đajić iz Centra modernih veština, kao i odbornici Skupštine opštine Majdanpek i građani Majdanpeka.

Sednica van sedišta Narodne skupštine održana je uz podršku projekta „Jačanje parlamentarne demokratije i inkluzivnog političkog dijaloga“ koji sprovodi UNDP uz podršku Švajcarske.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Aleksandar Jovanović, a prisustvovali su seldeći članovi i zamenici članova Odbora: Dejan Bulatović, Ivana Parlić, prof. dr Branimir Jovančićević, prof. dr Đorđe Pavićević i Milinka Nikolić.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Foto galerija


Video (1)

Četvrtak, 29. septembar 2022. | Druga sednica Odbora za zaštitu životne sredine 29.09.2022.