17. oktobar 2018. Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini

17. oktobar 2018. Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini

Utorak, 16. oktobar 2018.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini, za utorak, 16. oktobar 2018. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Jelena Vujić Obradović, Miroslav Aleksić, Đorđe Komlenski, Jovan Jovanović, Đorđe Vukadinović, Srđan Nogo, Balša Božović, Tatjana Macura, dr Danijela Stojadinović, Saša Radulović i Aleksandar Marković, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red:

 1. Predlog zakona o građevinskim proizvodima, koji je podnela Vlada;
 2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji je podnela Vlada;
 3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, koji je podnela Vlada;
 4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, koji je podnela Vlada;
 5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o transportu opasne robe, koji je podnela Vlada;
 6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, koji je podnela Vlada;
 7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je podnela Vlada;
 8. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila, koji je podnela Vlada;
 9. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi, koji je podnela Vlada;
 10. Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske u oblasti infrastrukturnih projekata, koji je podnela Vlada i
 11. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1-10 dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 17. oktobra, Narodna skupština započela je načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 10. dnevnog reda sednice.

Predložene akte obrazložila je predstavnica predlagača, potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu prof. dr Zorana Mihajlović sa saradnicima.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o građevinskim proizvodima, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o transportu opasne robe, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi i Predlogu zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske u oblasti infrastrukturnih projekata.

Trećeg dana rada, 18. oktobra 2018. godine, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Milija Miletić, Marinika Tepić, Marko Đurišić, dr Branislav Mihajlović, Srđan Nogo, dr Danica Bukvić i mr Jadranka Jovanović, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština je nastavila i do kraja dana zaključila zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 10. dnevnog reda sednice.

Narodni poslanici razmotrili su i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Četvrtog dana rada, 22.oktobra, Narodna skupština započela je raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o građevinskim proizvodima.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je raspravu u pojedinostima o ovom Predlogu zakona.

Petog dana rada, 23. oktobra, a pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa Aleksandar Šešelj, Sonja Pavlović, dr Sanda Rašković Ivić, dr Ana Stevanović, Vladimir Đurić, Boško Obradović, Enis Imamović, dr Aleksandra Jerkov, Mirjana Dragaš, Marijan Rističević i dr Boban Birmančević zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština vodila je pretres o pojedinostima o Predlogu zakona o građevinskim proizvodima. Tokom sednice predsedavajući sednicom potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić pozdravio je u svoje i u ime Narodne skupštine predstavnike Kineske privredne komore, koji su pratili deo sednice.

Do kraja dana narodni poslanici su vodili pretres o pojedinostima o Predlogu zakona o građevinskim proizvodima.

Šestog dana rada, 24. oktobra, Narodna skupština nastavila je i do kraja dana vodila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o građevinskim proizvodima.

Sedmog dana rada, 25. oktobra, pre prelaska na dnevni red, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Zoran Živković, Đorđe Vukadinović, Miroslav Aleksić, Milija Miletić, prof. dr Miladin Ševarlić, dr Ana Stevanović, Tatjana Macura, Zvonimir Stević i Aleksandar Marković zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština je vodila i zaključila raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o građevinskim proizvodima, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o transportu opasne robe, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupština Veroljub Arsić, odredio je petak, 26. oktobar, sa početkom u 10.00 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Druge sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika, Predlog zakona o građevinskim proizvodima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o transportu opasne robe, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi.

U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske u oblasti infrastrukturnih projekata i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

U Danu za glasanje Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini.


Video (28)

Utorak, 16. oktobar 2018. | Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini 16.10.2018. (I)

Utorak, 16. oktobar 2018. | Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini 16.10.2018. (II)

Utorak, 16. oktobar 2018. | Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini 16.10.2018. (III)

Utorak, 16. oktobar 2018. | Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini 16.10.2018. (IV)

Sreda, 17. oktobar 2018. | nastavak Druge sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini 17.10.2018.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 23


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
sreda, 25. maj
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja