Sreda, 12. oktobar 2005. - Četvrtak, 20. oktobar 2005.

Druga sednica Drgugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini

Za Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za sredu, 12. oktobar, sa početkom u 10 časova, Narodna skupština je usvojila sledeći dnevni red:1. Predlog zakona o veterinarstvu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,2. Predlog zakona o agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije, koji je podnela Vlada Republike Srbije,3. Predlog zakona o izmeni Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, koji je podnela Vlada Republike Srbije,4. Predlog odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o novorođenoj deci nestaloj iz porodilišta u više gradova u Srbiji, koji su podneli narodni poslanici Živodarka Dacin, Leila Ruždić-Trifunović, Snežana Stojanović-Plavšić, Miroslav Nedeljković i Milan Dimitrijević,5. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Veroljub Stevanović, predsednik Poslaničke grupe Nova Srbija i samostalni poslanici 9+9.Na početku zajedničkog načelnog pretresa o predlozima zakona oveterinarstvu i o agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije, narodnim poslanicima se, kao predstavnik predlagača, obratila ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Ivana Dulić-Marković.


Za Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za sredu, 12. oktobar, sa početkom u 10 časova, Narodna skupština je usvojila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o veterinarstvu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

2. Predlog zakona o agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

3. Predlog zakona o izmeni Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

4. Predlog odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o novorođenoj deci nestaloj iz porodilišta u više gradova u Srbiji, koji su podneli narodni poslanici Živodarka Dacin, Leila Ruždić-Trifunović, Snežana Stojanović-Plavšić, Miroslav Nedeljković i Milan Dimitrijević,

5. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Veroljub Stevanović, predsednik Poslaničke grupe Nova Srbija i samostalni poslanici 9+9.

Na početku zajedničkog načelnog pretresa o predlozima zakona o

veterinarstvu i o agenciji za veterinarske, fitosanitarne i sanitarne laboratorije, narodnim poslanicima se, kao predstavnik predlagača, obratila ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Ivana Dulić-Marković. Ona je ukazala na značaj hitnog donošenja predloženih zakona i predočila najznačajnije novine u ovim zakonskim predlozima.

Prvog dana rada narodni poslanici su vodili zajednički načelni pretres o ovim predlozima zakona.

Drugog dana rada (13. oktobar) Narodna skupština je obavila načelni pretres o Predlogu zakona o izmeni Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, zatim, Predlogu odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o novorođenoj deci nestaloj iz porodilišta u više gradova u Srbiji i o Predlogu odluke i izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

U popodnevnom delu rada, Narodna skupština je otpočela pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o veterinarstvu.

Trećeg dana rada (18. oktobar) Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o veterinarstvu i Predlogu zakona o izmeni Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Marković je odredio četvrtak, 20. oktobar u 10 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Druge sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje (20. oktobar) Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o veterinarstvui Predlog zakona o izmeni Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju. Narodna skupština je usvojila Predlog odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o novorođenoj deci nestaloj iz porodilišta u više gradova u Srbiji i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i glasanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Predrag Marković je zaključio Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine republike Srbije u 2005. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 10. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja