18. januar 2023. godine Predsednik Narodne skupštine i ambasador Republike Kube u Srbiji

18. januar 2023. godine Predsednik Narodne skupštine i ambasador Republike Kube u Srbiji

Sreda, 18. januar 2023.

Dr Orlić: Cenimo što je Kuba na strani prava i pravde

„Republika Srbija posebno ceni principijelni stav Kube kojim se poštuje naš suverenitet i teritorijalni integritet, što ukazuje da je na strani prava i pravde“, istakao je predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić u razgovoru sa ambasadorom Republike Kube u Srbiji Nj.E. Gustavom Trista del Todom, tokom njegove oproštajne posete Narodnoj skupštini.


Sagovornici su ocenili da su odnosi Srbije i Kube tradicionalno dobri, iskreni i prijateljski na svim nivoima i izrazili nadu da će se u budućnosti dodatno razvijati i unapređivati. Takođe, ocenili su značajnim međusobnu podršku kako u UN, tako i u drugim međunarodnim organizacijama, po pitanjima od značaja za obe države.

„Narodna skupština je veoma zainteresovana za dalje jačanje parlamentarne saradnje na svim nivoima, posebno na nivou poslaničkih grupa prijateljstava, čemu svedoči i činjenica da PGP sa Kubom u srpskom Parlamentu broji preko 40 članova. Uveren sam da će mogućnosti da održimo dostignuti nivo saradnje, ali i da ga dalje unapređujemo biti brojne“, poručio je dr Orlić.

Predsednik Narodne skupštine je istakao da je prošle godine obeležen značajan jubilej - 120 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i zahvalio ambasadoru del Todu na ličnom doprinosu dodatnom unapređenju tradicionalno prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Ambasador Republike Kube u Srbiji Nj.E. Gustavo Trista del Todo poručio je da u kubanskom Parlamentu postoji veliko interesovanje za saradnju sa Narodnom skupštinom i istakao da njegova zemlja zadržava svoj principijelan stav podrške Srbiji po pitanju Kosova i Metohije. Istakao je da se iz R. Srbije vraća sa najlepšim utiscima i izrazio uverenje da će i ubuduće saradnja biti nastavljena na svim nivoima.

Na sastanku predsednika Narodne skupštine i ambasadora Kube bilo je reči i o jačanju ekonomskih odnosa i saradnje Srbije i Kube, a posebno o unapređenju i razvoju saradnje u oblasti turizma.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 30. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja