19. jul 2018. Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

19. jul 2018. Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Utorak, 17. jul 2018.

Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je, na zahtev 154 narodna poslanika, Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, za utorak, 17. jul 2018. godine.


Pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni Đorđe Vukadinović, Ljupka Mihajlovska, Sonja Pavlović, Miroslav Aleksić, Branislav Mihajlović, Marija Janjušević, Ivan Bauer, Balša Božović, Nemanja Šarović, Đorđe Komlenski i prof. dr Marko Atlagić, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodni poslanici utvrdili su sledeći dnevni red:

 1. Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, koji je podnela Vlada;
 2. Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, koji je podnela Vlada;
 3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, koji je podnela Vlada;
 4. Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola između Republike Srbije i Međunarodne agencije za atomsku energiju uz Sporazum između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Međunarodne agencije za atomsku energiju o primeni garantija u vezi sa Ugovorom o neširenju nuklearnog oružja, koji je podnela Vlada;
 5. Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva;
 6. Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva;
 7. Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu;
 8. Predlog odluke o izboru članova Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu;
 9. Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednik Narodne skupštine Maja Gojković i
 10. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.
U nastavku rada Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 10. dnevnog reda sednice, a predloge zakona narodnim poslanicima obrazlagali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Narodni poslanici su do kraja rada zaključili zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 19. jula, a pre prelaska na rad po dnevnom redu zasedanja, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Ana Stevanović, Marinika Tepić, Tatjana Macura, Milija Miletić, Đorđe Vukadinović, Boško Obradović, Predrag Jelenković, Neđo Jovanović, Goran Ćirić i Aleksandar Marković zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština započela je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o ljudskim ćelijama i tkivima.

Narodna skupština je u toku dana, na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala prestanak mandata, pre isteka vremena na koje je izabran, narodnom poslaniku Mehu Omeroviću, danom podnošenja ostavke.

Do kraja dana Narodna skupština je, na isnovu Odluke Republičke izborne komisije i Izveštaja Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala potvrđivanje mandata narodnoj poslanici Slavici Živković, izabranoj sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE, koja je zatim položila zakletvu.

Trećeg dana rada, 20 jula, Narodna skupština nastavila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o ljudskim ćelijama i tkivima.

Predsedavajuća sednici Maja Gojković pozdravila je u ime narodnih poslanika i u svoje ime Nj.E Ildiz Polak Beil, ministarku spoljnih poslova Republike Surinam, koja sa članovima delegacije boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je pretres u pojedinostima o prvoj tački dnevnog reda sednice.

Četvrtog dana rada, 23. jula, Narodna skupština nastavila je i do kraja dana zaključila pretres u pojedinostima o 1. tački dnevnog reda - Predlogu zakona o ljudskim ćelijama i tkivima.

Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima i o tačkama 2. i 3. odnosno o Predlogu zakona o presađivanju ljudskih organa i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Pošto je Narodna skupština obavila pretres u načelu i pojedinostima o svim tačkama dnevnog reda, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić, odredio je utorak, 24. jul, sa početkom u 10 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Devetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

Dan za glasanje:

U Danu za glasanje, 24. jula 2018. godine, Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika, Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola između Republike Srbije i Međunarodne agencije za atomsku energiju uz Sporazum između Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Međunarodne agencije za atomsku energiju o primeni garantija u vezi sa Ugovorom o neširenju nuklearnog oružja.

Narodni poslanici, većinom glasova, usvojili su Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, Predlog odluke o izboru članova Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija.

U danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (16)

Utorak, 17. jul 2018. | Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 17.07.2018. (I)

Utorak, 17. jul 2018. | Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 17.07.2018.(II)

Utorak, 17. jul 2018. | Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 17.07.2018.(III)

Utorak, 17. jul 2018. | Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 17.07.2018.(IV)

Četvrtak, 19. jul 2018. | nastavak Devetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 19.07.2018. (I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 11


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
ponedeljak, 16. maj
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja