Sreda, 7. decembar 2016.

Deveta sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

Na sednici, održanoj 7. decembara, članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmotrili su Predlog odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda apelacionih sudova, Predlog odluke o izboru predsednika sudova, Predlog odluke o izboru sudija koji se po prvi put biraju na sudsku funkciju, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Loznici i Informacije o radu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za period jul-septembar 2016. godine.


Na početku sednice, prihvaćen je Predlog odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda apelacionih sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Miroljub Tomić, zamenik predsednika Visokog saveta sudstva, obrazložio je Predlog odluke o izboru predsednika sudova i naglasio da su kandidati, uz svu potrebnu dokumentaciju, pored prijava, podnosili i program rada, koji je bio od velikog značaja prilikom ocenjivanja i bolje procene kvaliteta kandidata. Predsednik Odbora istakao je da je sve odluke za predlaganje kandidata Visoki savet sudstva doneo jednoglasno.

Po okončanju rasprave, članovi Odbora su, većinom glasova, prihvatili Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Tomić je obrazložio i Predlog odluke o izboru sudija koji se po prvi put biraju na sudijsku funkciju i istakao da je Visoki savet sudstva utvrdio potrebe po sudovima, raspisao konkurs i sproveo postupak za predlaganje kandidata za izbor na sudijsku funkciju.

Većinom glasova, članovi Odbora su prihvatili Predlog odluke o izboru sudija koji se po prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

U nastavku sednice, članovi Odbora prihvatili su, većinom glasova, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Loznici.

Bojan Stević, državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, u okviru razmatranja Informacija o radu Ministarstva za period jul-septembar 2016. godine, obrazložio je izveštaje o radu pojedinačnih sektora u okviru Ministarstva.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a prisustvovali su i sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Jovan Palalić, Dušan Pavlović, Marko Parezanović, doc. dr Mihailo Jokić, Aleksandra Majkić, Žarko Mićin, Slaviša Bulatović, Đorđe Komlenski, Miletić Mihajlović, dr Aleksandar Martinović, Balint Pastor, Sreto Perić i Vladan Zagrađanin.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Sreda, 7. decembar 2016. | Deveta sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu 07.12.2016.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1