15. decembar 2015. Deveta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

15. decembar 2015. Deveta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

Ponedeljak, 14. decembar 2015.

Deveta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Devetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini za ponedeljak, 14. decembra, sa početkom u 10 časova.


Narodna skupština je utvrdila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji je podnela Vlada;
2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu, koji je podnela Vlada;
3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, koji je podnela Vlada;
4. Predlog zakona o dopuni Zakona o sudijama, koji je podnela Vlada;
5. Predlog zakona o dopunama Zakona o javnom tužilaštvu, koji je podnela Vlada;
6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu sudstva, koji je podnela Vlada;
7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom veću tužilaca, koji je podnela Vlada;
8. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Pravosudnoj akademiji, koji je podnela Vlada;
9. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama, koji je podnela Vlada;
10. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Poljske o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, koji je podnela Vlada;
11. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je podnela Vlada;
12. Predlog zakona o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji je podnela Vlada i
13. Predlog zakona o izmenama Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština usvojila je predlog narodnog poslanika Petra Petrovića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 10. dnevnog reda sednice i zajednički načeli pretres o tačkama 11, 12. i 13. dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 15. decembra, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Blagoje Bradić, Dubravka Filipovski, Balša Božović, Mirko Čikiriz, Srđan Dragojević, i Milan Novaković, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 10. dnevnog reda sednice. Predložene zakone narodnim poslanicima obrazložio je, u ime predlagača, ministar pravde Nikola Selaković.

Do kraja rada Narodna skupština obavila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 10. dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 16. decembra 2015. godine, Narodna skupština obavila je zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Predlogu zakona o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju i Predlogu zakona o izmenama Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva. Predložene zakone narodnim poslanicima obrazložio je, u ime predlagača, ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Četvrtog dana rada, 17. decembra, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Marko Đurišić, Jovana Jovanović, Aleksandar Marković i Riza Halimi, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština započela je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Do kraja rada, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o tačkama 1. do 13. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o izvršenju i obezbeđenju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlogu zakona o dopuni Zakona o sudijama, Predlogu zakona o dopunama Zakona o javnom tužilaštvu, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu sudstva, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom veću tužilaca, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Pravosudnoj akademiji, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Poljske o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Predlogu zakona o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju i Predlogu zakona o izmenama Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva.

Petog dana rada, 18. decembra, Narodna skupština je odlučila da u dnevni red Devete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2015. godini, uvrsti po hitnom postupku, kao 14. tačku dnevnog reda, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koju je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Takođe, Narodna skupština uvrstila je u dnevni red sednice, po hitnom postupku, i Predlog odluke o izboru predsednika i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koju je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, kao 15. tačku dnevnog reda sednice.

Pošto je Narodna skupština obavila jedinstveni pretres o tačkama 14. i 15. dnevnog reda sednice, kao i raspravu, u načelu i u pojedinostima, o ostalim tačkama dnevnog reda Devete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2015. godini, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine mr Igor Bečić, odredio je petak, 18. decembar 2015. godine, sa početkom u 10.35 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o izvršenju i obezbeđenju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o dopuni Zakona o sudijama, Predlog zakona o dopunama Zakona o javnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu sudstva, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom veću tužilaca, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Pravosudnoj akademiji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Poljske o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Predlog zakona o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju, i Predlog zakona o izmenama Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva.

U toku glasanja, potpredsednik Narodne skupštine mr Igor Bečić pozdravio je studente Visoke strukovne škole za preduzetništvo iz Beograda, koji su pratili deo sednice sa galerije velike sale Narodne skupštine.

Većinom glasova svih narodnih poslanika Narodna skupština usvojila je Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Takođe, Narodna skupština usvojila je većinom glasova svih narodnih poslanika i Predlog odluke o izboru predsednika i dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, tako da su sa 145 glasova narodnih poslanika izabrani Hana Hukić, za predsednika i Jasmina Milenković i Branislav Blagojević, za članove Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Potpredsednik Narodne skupštine mr Igor Bečić čestitao je predsednici i članovima Komisije na izboru i poželeo im uspeh u radu.

U Danu za glasanje Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupštine mr Igor Bečić zaključio je Devetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini.


Video (1)

Ponedeljak, 14. decembar 2015. | Deveta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini 14.12.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 10. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja