29. decembar 2021. Deveta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

29. decembar 2021. Deveta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Sreda, 29. decembar 2021.

Deveta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je Devetu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu za sredu, 29. decembar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Za ovu sednicu utvrđen je sledeći dnevni red:

  1. Izveštaj o radu za 2020. godinu, koji je podnela Agencija za sprečavanje korupcije sa Predlogom zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava od 15. decembra 2021. godine;
  2. Redovan godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2020. godinu, koji je podnela Poverenik za zaštitu ravnopravnosti sa Predlogom zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 22. decembra 2021. godine;
  3. Redovan godišnji izveštaj Zaštitnika građana za 2020. godinu, koji je podneo Zaštitnik građana sa Predlogom zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 22. decembra 2021. godine i Predlogom zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu od 23. decembra 2021. godine i
  4. Izveštaj o radu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2020. godinu, koji je podneo Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti sa Predlogom zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu od 23. decembra 2021. godine.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Predloge akata obrazložili su predstavnici predlagača, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova dr Muamer Bačevac, predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava dr Aleksandra Tomić i ovlašćeni predstavnik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Đorđe Dabić.

Sednici su prisustvovali i narodnim poslanicima se obratili i predstavnici nezavisnih državnih organa: direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dragan Sikimić, Zaštitnik građana Zoran Pašalić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović.

Pošto je Narodna skupština obavila zajednički jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Marija Jevđić odredila je sredu, 29. decembar 2021. godine, u 17.30 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Devete posebne sednice Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, većinom glasova narodnih poslanika usvojeni Predlog zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, povodom razmatranja Izveštaja o radu za 2020. godinu, koji je podnela Agencija za sprečavanje korupcije.

Narodni poslanici usvojili su Predlog zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova povodom razmatranja Redovnog godišnjeg izveštaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2020. godinu, koji je podnela Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Narodni poslanici su usvojili Predlog zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Predlog zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu povodom razmatranja Redovnog godišnjeg izveštaja Zaštitnika građana za 2020. godinu, koji je podneo Zaštitnik građana.

Na sednici je usvojen i Predlog zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu povodom razmatranja Izveštaja o radu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2020. godinu, koji je podneo Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U Danu za glasanje Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Devetu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu, čime je zaključeno Drugo redovno zasedanje Narodne skupštine Republike srbije u 2021. godini.

Na kraju zasedanja, himnu Republike Srbije „Bože pravde“ izveo je vokalni ansambl „Nokturno“.


Video (3)

Sreda, 29. decembar 2021. | Deveta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 29.12.2021.(I)

Sreda, 29. decembar 2021. | Deveta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 29.12.2021.(II)

Sreda, 29. decembar 2021. | Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Devete posebne sednice Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 29.12.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4