Sreda, 29. februar 2012.

Devedeset sedma sednica Odbora za finansije

Odbor za finansije je na sednici održanoj 29. februara razmotrio i prihvatili u načelu Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe General banka Srbija a.d. Beograd, Erste GCIB Finance I.B.V. Amsterdam, UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd i Aik banke a.d. Niš po zaduženju Galenike a.d. Beograd, a zatim je razmotrio i amandmane podnete na ovaj Predlog zakona.


Narodni poslanici podneli su devet amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.
Na sednici je razmotren i prihvaćen u načelu i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Komercijalne banke a.d. Beograd po zaduženju Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj „JAT Airways“, a.d. Beograd. Članovi Odbora razmotrili su i amandmane podnete na ovaj Predlog zakona. Od deset amandmana koje su podneli narodni poslanici, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.
Odbor je na sednici u načelu prihvatio Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist UniCredit Srbija a.d. Beograd za izgradnju Aneksa hangara 2, dovođenje u radnu funkciju održavanja i opravke za već osvojeni tip aviona Boeing 737 NG i opremanje u cilju osvajanja održavanja i opravke aviona tipa Airbus 320 po zaduženju „Jat-Tehnika“d.o.o. Beograd, a zatim je razmotrio i podnete amandmane. Narodni poslanici podneli su 5 amandmana, a Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan amadman.
Nakon što su prihvatili u načelu Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Hypo Alpe-Adria bank a.d. Beograd i Societe Generale banka Srbija a.d. Beograd za izmirivanje obaveza Građevinske direkcije Srbije d.o.o. Beograd, po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju stambeno-poslovnih objekata na lokaciji kasarne "Stepa Stepanović“ u Beogradu, članovi Odbora razmotrili su podnete amandmane na ovaj Predlog zakona. Od dvadeset podnetih amandmana narodnih poslanika, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan. Odbor je podneo i jedan svoj amandman, i to na član 6. Predloga zakona.
Na sednici je razmotren i prihvaćen u načelu i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Japan International Cooperation Agency po zaduženju Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“, Beograd, a potom su razmotreni podneti amandmani. Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od šest podnetih amandmana narodnih poslanika.
Odbor je u načelu prihvatio i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji između Republike Srbije i Evropske investicione banke „Grad Beograd most na Savi/A, Grad Beograd most na Savi/B i prilazni putevi“. Razmotreni su i podneti amadmani na ovaj Predlog zakona. Od tri podneta amandmana narodnih poslanika, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.
Članovi Odbora razmotrili su i prihvatili u načelu Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (EPS Projekat za male hidroelektrane) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, a zatim i podnete amandmane. Narodni poslanici podneli su tri amandmana, koje ni Vlada ni Odbor nisu prihvatili.
Na sednici je razmotren i prihvaćen u načelu Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Vlade Republike Srbije kao zajmoprimca i Vlade Republike Azerbejdžan kao zajmodavca za finansiranje izgradnje deonice Ljig-Boljkovci, Boljkovci – Takovo i Takovo – Preljina autoputa E – 763 u Republici Srbiji i zatim i amandmani podneti na ovaj Predlog zakona. Od tri podneta amandmana narodnih poslanika, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan.
Sednici je predsedavao predsednik Odbora Zoran Krasić.

Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 10. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja