Utorak, 23. avgust 2005.

Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je, na zahtev Vlade Republike Srbije, Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini za 22. avgust 2005. godine.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je, na zahtev Vlade Republike Srbije, Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini za 22. avgust 2005. godine. Sednica je, zbog završetka Devetog vanrednog zasedanja, počela 23. avgusta u 10 časova.

U zahtevu Vlade Republike Srbije za održavanje sednice utvrđen je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o visokom obrazovanju, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

U obraćanju Narodnoj skupštini, na početku načelnog pretresa o Predlogu zakona o visokom obrazovanju, ministar prosvete i sporta u Vladi Republike Srbije dr Slobodan Vuksanović je istakao značaj reforme obrazovnog sistema visokog školstva i donošenja ovog sistemskog zakona.

Narodna skupština je, u nastavku rada, obavila pretres u načelu o Predlogu zakona o visokom obrazovanju.

Drugog dana rada (24. avgust) na početku načelnog pretresa o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji narodnim poslanicima se, u svojstvu predstavnika predlagača, obratio ministar kulture u Vladi Republike Srbije Dragan Kojadinović.

Ministar Kojadinović je napomenuo da će predložene promene obezbediti efikasniju primenu Zakona, uskladiti rokovi i pooštriti novčane kazne za kršenje Zakona.

Narodna skupština je zaključila načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Trećeg dana rada (25. avgusta) Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o visokom obrazovanju.

Na početku četvrtog dana rada (29. avgust) Narodna skupština je minutom ćutanja odala poštu Ivanu Dejanoviću i Aleksandru Stankoviću, srpskim mladićima žrtvama albanskog terorizma na Kosovu i Metohiji.

Narodna skuppština je, u nastavku rada, obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda , predsednik je odredio utorak, 30. avgust u 10 časova kao Dan za glasanje.

U Danu za glasanje (30. avgust) Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o visokom obrazovanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji, nakon čega je predsednik Predrag Marković zaključio Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
subota, 20. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja