Ponedeljak, 24. decembar 2007.

Deseta sednica Odbora za finansije

Odbor za finansije je na Desetoj sednici, održanoj 24. decembra, razmatrao u pojedinostima Predlog zakona o budžetskom sistemu i predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća i o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama.Odbor za finansije je na Desetoj sednici, održanoj 24. decembra, razmatrao u pojedinostima Predlog zakona o budžetskom sistemu i predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća i o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama.

Na početku rada, sednici je predsedavala predsednik Odbora Jorgovanka Tabaković, a u nastavku rada, zamenik predsednika Odbora Radojko Obradović.

Sednici je u ime predlagača zakona prisustvovao ministar finansija Mirko Cvetković sa saradnicima.

Odbor za finansije i Vlada Republike Srbije odbili su svih 54 amandmana podnetih na Predlog zakona o budžetskom sistemu. Vlada je na ovaj predlog zakona podnela i šest tehničkih amandmana koje je Odbor prihvatio.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana narodni poslanici su podneli ukupno devet amandmana koje Vlada i Odbor nisu prihvatili, dok je Odbor prihvatio jedan amandman, koji je postao amandman Odbora.

Narodni poslanici podneli su na Predlog zakona o o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit preduzeća ukupno 19 amandmana koje Vlada i Odbor nisu prihvatili. Vlada je na ovaj predlog zakona podnela četiri amandmana koje je Odbor prihvatio.

Od ukupno 13 podnetih amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, Vlada i Odbor za finanasije su prihvatili dva amandmana narodnih poslanika.

Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3