Utorak, 6. septembar 2005.

Delegacija iz Izraela posetila Narodnu skupštinu

Delegacija parlamenta Izraela posetila je 6. septembra Narodnu skupštinu Republike Srbije. Pozdravljajući goste iz Izraela, predsednik Skupštine Predrag Marković je izrazio zadovoljstvo što Narodna skupština konačno može da se pohvali formiranjem grupa prijateljstva i što je prva grupa koja ostvaruje takvu saradnju Izraelsko – srpska grupa prijateljstva.


Delegacija parlamenta Izraela posetila je 6. septembra Narodnu skupštinu Republike Srbije.

Pozdravljajući goste iz Izraela, predsednik Skupštine Predrag Marković je izrazio zadovoljstvo što Narodna skupština konačno može da se pohvali formiranjem grupa prijateljstva i što je prva grupa koja ostvaruje takvu saradnju Izraelsko – srpska grupa prijateljstva.

Izraelska delegacija sastala se sa članovima Grupe srpsko – izraelskog prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za inostrane poslove. Predstavnici parlamenata razmenili su utiske o uređenju dve zemlje, aktivnostima na smanjenju siromaštva i rešenjima iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite. Razgovarano je i o mogućnostima poslovne saradnje uz podršku vlada Srbije i Izraela, koja bi se odvijala kroz projekte, naročito u oblasti poljoprivrede.

Predstavnici parlamenta Izraela pokazali su veliko interesovanje za donošenje zakona o restituciji u našoj zemlji, koji je od velike važnosti ne samo za jevrejsku zajednicu već i za pojedince i verske zajednice, uključujući i Srpsku pravoslavnu crkvu. Takođe su zatražili od narodnih poslanika podršku za organizovanje proslave osamdesetogodišnjice beogradske sinagoge, koja će biti obeležena sledeće godine.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 10. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja