Ponedeljak, 16. april 2007.

Delegacija Nemačkog Bundestaga u poseti Narodnoj skupštini

Narodni poslanik Radojko Obradović primio je danas delegaciju nemačkog Bundestaga, predvođenu Akselom Šeferom (AxelSchäfer) članom Socijaldemokratske partije.Narodni poslanik Radojko Obradović primio je danas delegaciju nemačkog Bundestaga, predvođenu Akselom Šeferom (AxelSchäfer) članom Socijaldemokratske partije.

U razgovoru o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji nakon parlamentarnih izbora narodni poslanik Obradović je istakao uverenje da će Srbija dobiti novu Vladu do isteka rokova utvrđenih Ustavom Republike Srbije. On je naveo da proces formiranja koalicinih vlada, posebno u zemljama u tranziciji, nikad nije brz proces, već proces za koji je potrebno neko vreme i izrazio uverenje da će nova Vlada Srbije biti formirana.

Sagovornici su se složili da je poštovanje izborne volje građana veoma važno u procesu formiranja Vlade i zaključili da su osnovna očekivanja građana u Srbiji i dalje pitanje životnog standarda, nezaposlenosti i ravnomernog regionalnog razvoja, koja su takođe i osnovna očekivanja građana drugih zemalja u tranziciji.

Poslanik Obradović upoznao je nemačke kolege sa započetim i ostvarenim reformama u Srbiji u prethodnom periodu istakavši da će u narednim godinama prioritet biti ravnomeran regionalni razvoj i direktne investicije u različite regione Srbije za šta je Vlada Republike Srbije donela Nacionalnu strategiju, a u pripremi je i Predlog zakona o ravnomernom regionalnom razvoju, koji će uspostaviti mehanizme smanjenja pomenutih razlika. U tom smislu država je započela reforme u obasti infrastrukture, sistema obrazovanja, javnog sektora i državne administracije, bankarskom sisitemu, a zakoni doneti u prethodnom periodu treba da daju rezultate u periodu koji je pred nama. Što se tiče budućeg statusa Kosova i Metohije, poslanik Obradović ponovio je stav da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da će uz poštovanje međunarodnog prava i standarda ono ostati deo Srbije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
četvrtak, 2. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja