Utorak, 25. novembar 2014.

Delegacija Narodne skupštine na Drugom sastanku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije u Evropskom parlamentu

Drugi sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije održava se 26. i 27. novembra 2014. godine, u Evropskom parlamentu, u Strazburu.


Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje boraviće u Strazburu u sledećem sastavu: dr Vladimir Orlić, predsednik, članovi: dr Aleksandra Tomić, Laslo Varga, Aleksandra Đurović, prof. dr Ljubiša Stojmirović, Dragan Šormaz, Zoran Babić, dr Dijana Vukomanović, Vesna Marjanović, Vera Paunović, dr Milorad Mijatović i Dušica Stojković, zamenik člana.

Teme o kojima će se razgovarati sa članovima Evropskog parlamenta koji su u sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije, pre svega biće stanje pristupnih pregovora i odnosi Evropske unije i Srbije, sa osvrtom na održane analitičke preglede zakonodavstva, glavne zaključke i preporuke sa sastanaka i sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, otvorena pitanja i najvažniji zaključci tela za praćenje primene Sporazuma. Zajednički Parlamentarni odbor osvrnuće se u razgovoru i na Zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije i mesto Srbije, ulogu Srbije u jačanju regionalne saradnje, ekonomske reforme, stanje u procesu unapređenja osnovnih prava i sloboda, kao i napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformi pravosuđa.

Na kraju sastanka raspravljaće se i o predlogu zajedničkih preporuka, u skladu sa članom 7. Poslovnika Parlamentarnog odbora i članom 125. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koje se usvajaju većinom članova obe delegacije i tako usaglašene upućuju Savetu za stabilizaciju i pridruživanje i nadležnim institucijama Srbije i Evropske unije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
nedelja, 4. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja