Četvrtak, 14. april 2016.

Delegacija Narodne skupštine na 91. Rouz-Rot seminaru PS NATO

Šef stalne delegacije Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini NATO Dragan Šormaz učestvovaće na 91. Rouz-Rot seminaru PS NATO, koji će Parlament Maroka zajednički organizovati sa Specijalnom grupom za Mediteran i Pododborom za transatlantske ekonomske odnose Odbora za ekonomiju i bezbednost PS NATO, od 20. do 22. aprila 2016. godine u Rabatu, Kraljevina Maroko.


Tokom ovog skupa biće razmatrani prioriteti unutrašnje i spoljne politike Kraljevine Maroko; zajednička međunarodna strategija borbe protiv bezbednosnih izazova na Bliskom istoku; izazovi i strategije borbe protiv ekstremizma; reforma bezbednosnog sektora; situacija u Libiji i bezbednost u Sahelu, kao i suočavanje sa migracionim tokovima i saradnja širom Mediterana.

Planirano je da se učesnicima skupa, pored ostalih, obrate i predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Rašid Talbi Alami, predsednik Doma savetnika Parlamenta Maroka Hakim Benšamas, ministar spoljnih poslova Maroka Salahedin Mezuar, ministar unutrašnjih poslova Mohamed Hasad, ministar ekonomije i finansija Mohamed Bosaid, ministar zadužen za odnose sa Parlamentom i civilnim društvom Abdelaziz El Omari, kao i ministar zadužen za Marokance koji žive van zemlje i migrantska pitanja Anis Birou.

Pored predstavnika Narodne skupštine Republike Srbije na 91. Rouz-Rot seminaru PS NATO učestvovaće i parlamentarci iz Avganistana, Azerbejdžana, Bahreina, Belgije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Danske, Italije, Jermenije, Jordana, Kipra, Letonije, Litvanije, Luksemburga, Malija, Moldavije, Mauritanije, Nemačke, Norveške, Poljske, Portugalije, Rumunije, Slovenije, Tunisa, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Ukrajine, Francuske, Holandije, Hrvatske, Crne Gore, Čada, Češke, Švedske, Švajcarske, kao i drugi učesnici.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2