3. oktobar 2023. Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić otvorio je  sednicu učeničkih parlamenata

3. oktobar 2023. Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić otvorio je sednicu učeničkih parlamenata

Utorak, 3. oktobar 2023.

Dečija nedelja u Skupštini Srbije: dr Orlić otvorio sednicu učeničkih parlamenata

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić otvorio je danas sednicu učeničkih parlamenata koja se, u okviru manifestacije „Dečija nedelja“, organizuje na temu „Aktivna uloga vršnjačkih timova škola u razvoju empatije i solidarnosti“.


Predsednik Skupštine je naglasio da se današnjim skupom nastavlja tradicionalna saradnja Narodne skupštine sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“ i potvrđuje značaj „Dečije nedelje“ koja je, kroz prethodnih godina i decenija usvojene zakone, postala deo institucija Republike Srbije.

Obraćajući se učesnicima, srednjoškolcima iz cele Srbije, dr Orlić im je poželeo uspeh u diskusiji, kroz koju će se ne samo upoznati sa radom Skupštine Srbije i saznati šta znači boriti se za vrednosti i ideje u skupštinskoj raspravi, već i, donošenjem preporuka, pomoći odraslima da stvari sagledaju iz njihovog ugla. „Na taj način, pomoći ćete nam i da, koliko danas, uradimo za vas nešto više jer, znajte, sve što država danas radi, čini upravo za vas i vašu bolju budućnost. Svaki novi auto-put, škola, bolnica, klinički centar, naučno-tehnološki park ili projekti za podršku mladima poput programa „Moja prva plata“ – sve pripada vama“, rekao je dr Orlić.

„Dečija nedelja“, koja se ove godine održava od 2. do 8. oktobra, organizuje se pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“. „Neka u vašem velikom srcu bude mesta za ljude koje volite, za vašu porodicu i prijatelje, ali neka uvek bude mesta i za vašu Srbiju čija budućnost ste upravo vi, i za koju bi najznačajnije bilo da u njoj ostanete, da sutra svoje karijere i porodice u njoj gradite, i da, na njen ponos, sutra nastavimo da zajedno pomeramo granice uspeha“, zaključio je predsednik Orlić, poželevši još jednom dobrodošlicu srednjoškolcima, spremnost Skupštine Srbije da im svoja vrata otvori i u budućnosti, i proglasivši sednicu učeničkih parlamenata i zvanično otvorenom.


Foto galerija


Video (1)

Utorak, 3. oktobar 2023. | obraćanje predsednika Narodne skupštine na Sednici učeničkih parlamenata 03.10.2023.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31