3. jun 2022. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom

3. jun 2022. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom

Petak, 3. jun 2022.

Dačić održao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Grčke

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa svojim bivšim kolegom Nikosom Dendijasom, koji boravi u bilateralnoj poseti Beogradu.


Za odnose između Srbije i Grčke, predsednik Narodne skupštine je rekao da su tradicionalno prijateljski, ističući da je bilateralna saradnja dostigla najviši nivo strateškog partnerstva i da je bliska saradnja ostvarena na svim poljima. Saradnju između dva parlamenta ocenio je kao veoma dobru, podsetivši da je u Narodnoj skupštini odmah nakon konstituisanja formirana poslanička grupa prijateljstva sa Grčkom. Dobru osnovu za saradnju parlamenata predstavlja i Memorandum o uspostavljanju Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Grčke koji je potpisan 2017. godine.

Ministar Dendijas je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa svojim dugogodišnjim kolegom, sa kojim je imao prilike da sarađuje kao ministar spoljnih i ministar unutrašnjih poslova. Dendijas je istakao da je nivo strateškog partnerstva između Srbije i Grčke formalizovan još pre pandemije i da zemlje imaju preduslov za uspostavljanje snažnije i sveobuhvatnije saradnje u praktično svim oblastima. Podvukao je da je grčka strana spremna za nastavak i intenziviranje aktivnosti iz oblasti strateškog partnerstva, kada se u Srbiji konstituiše novi parlament i formira nova Vlada.

Sagovornici su razmenili mišljenja o političkoj situaciji u Evropi i regionu, o unapređenju ekonomske saradnje i procesu evropskih integracija Srbije, a ministar Dendijas je podvukao da Srbija uvek može da računa na podršku Grčke na svom evropskom putu, kako bi se prevazišle sve teškoće i kako bi se proces ubrzao.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
petak, 12. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja