30. novembar 2020. predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa predsedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojšom Radmanovićem

30. novembar 2020. predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa predsedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojšom Radmanovićem

Ponedeljak, 30. novembar 2020.

Dačić i Radmanović: Susreti zakonodavnih institucija Srbije i BiH da budu redovna praksa

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić kazao je danas da bi susreti između predstavnika zakonodavnih institucija Srbije i Bosne i Hercegovine trebalo da budu redovna praksa kako bi se pružao konstantan podsticaj dobrih susedskih odnosa.


"Predlažem da svake godine, naizmenično, bude sastanak rukovodstava Narodne skupštine i Predstavničkog doma, naravno i Doma naroda Bosne i Hercegovine. Da to bude redovna praksa", rekao je Dačić nakon sastanka sa predsedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Dačić je kazao da je ta saradnja i do sada na međuparlamentarnom nivou bila razvijena i dodao da su realizovane 24 posete na najvišem od nivou, od kojih su 12 bile na najvišem nivou i 12 na entitetskom nivou.

On je podsetio da je formirana poslanička grupa prijateljstva sa Bosnom i Hercegovinom, na čelu sa šefom poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Aleksandrom Martinovićem.

"Važno je da uspostavimo i saradnju na nivou radnih tela parlamenata, naročito onih tela koji se bave evropskim integracijama i saradnjom sa evropskim institucijama, odnosno u ovom procesu pridruživanja Evropskoj uniji", kazao je Dačić.

Radmanović je novinarima rekao da je važna tema na sastanku bila zajednički put prema Evropskoj uniji, navodeći da je po tom pitanju Srbija značajno napredovala dok Bosna i Hercegovina još uvek nije kandidat.

"Pitanje pravnih tekovina Evropske unije koje ćemo pretakati u naša zakonodavstva jeste važno za oba parlamenta i za saradnju između Srbije i Bosne i Hercegovine", rekao je on.

Kako je dodao, očekuje se da se ubuduće naprave novi iskoraci i neke stvari su "konkretno dogovorene".

Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči o zajedničkim temama kao što su migrantska kriza i terorizam, iako su pitanja za izvršne organe Radmanović je ocenio da su ipak važna za parlament.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 23. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja