18. februar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ministrom inostranih poslova Republike Severne Makedonije Bujarom Osmanijem

18. februar 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sa ministrom inostranih poslova Republike Severne Makedonije Bujarom Osmanijem

Četvrtak, 18. februar 2021.

Dačić i Osmani: Prijateljstvo Srbije i Severne Makedonije dodatno ojačano u ovim teškim vremenima

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Republike Severne Makedonije Bujarom Osmanijem.


Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je da su bilateralni odnosi između Srbije i Severne Makedonije dobri, o čemu svedoči i intenzivni politički dijalog i razmena poseta na visokom i najvišem nivou.

Izrazio je spremnost da na novoj funkciji nastavi rad na unapređenju bilateralne saradnje i jačanju veza između dve države. Istakao je da je prijateljstvo između dve zemlje i dva naroda dodatno ojačano u ovim teškim vremenima i da u prilog tome govori i donacija vakacina koje je Srbija, u znak solidarnosti, ustupila Severnoj Makedoniji.

Ministar Osmani se složio da se odnosi dve zemlje razvijaju u dobrom pravcu i istakao da je prioritet Vlade Severne Makedonije saradnja sa zemljama regiona, te da je u skladu sa tim njegova prva poseta kao ministra inostranih poslova upravo poseta Srbiji. Istakao je važnost kontiuniranog političkog dijaloga jer je to najbolji način rešavanja svih pitanja. Zahvalio je na donaciji vakcina koje je predsednik Srbije A. Vučić pre par dana uručio premijeru S. Makedonije Z.Zaevu.

Sagovornici su se složili da treba nastaviti dobru praksu saradnje koja već postoji kroz mehanizam zajedničkih sednica vlada dve zmelje i rad Mešovite komisije. Razgovarano je o mogućnostima jačanja parlamentarne saradnje i dogovoreno je da se intenziviraju kontatki i posete između paralamentarnih grupa prijateljstva i parlamentarnih odbora, ali i da se uskoro organizuju i posete na nivou predsednika parlamenata.


Foto galerija


Video (1)

Četvrtak, 18. februar 2021. | sastanak predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije 18.02.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7