3. mart 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić u razgovoru sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom

3. mart 2021. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić u razgovoru sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom

Sreda, 3. mart 2021.

Dačić i Bratu: Spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju i partnerskim odnosima

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom.


Predsednik Narodne skupštine čestitao je ambasadoru Bratuu izbor na novu funkciju, podsetio na odličnu saradnju koja je ostvarena u prethodnom periodu dok je ambasador Bratu bio na čelu Misije OEBS na Kosovu i Metohiji i izrazio nadu da će ona biti nastavljena i na novoj funkciji.

Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Narodne skupštine i Misije OEBS u Beogradu i mogućnostima za dalji zajednički rad u cilju unapređenja rada Narodne skupštine.

Ambasador Bratu je istakao spremnost Misije OEBS u Beogradu da svojim aktivnostima pomogne institucijama u Srbiji u sprovođenju reformi i realizaciji ciljeva koje je Vlada postavila.

Predsednik Narodne skupštine informisao je sagovornika o drugoj fazi međustranačkog dijaloga i o video sastanku, koji je u okviru tog procesa imao sa Dejvidom Mekalisterom i predstavnicima Evropskog parlamenta, u ponedeljak, 1. marta 2021. godine.

Na interesovanje ambasadora Bratua u vezi sa ustavnim amandmanima koji se odnose na pravosuđe i izbor sudija, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić upoznao je sagovornika sa procedurom promena Ustava.
Obostrano je izražena spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju i partnerskim odnosima.


Foto galerija