18. januar 20121. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije primio je ambasadora Republike Poljske u Republici Srbiji Nj.E. Rafala Perla

18. januar 20121. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije primio je ambasadora Republike Poljske u Republici Srbiji Nj.E. Rafala Perla

Ponedeljak, 18. januar 2021.

Dačić: Uslovi pandemije su nas naterali da shvatimo značaj međusobne saradnje

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije primio je danas ambasadora Republike Poljske u Republici Srbiji, Nj.E. Rafala Perla.


S obzirom da je ovo prvi susret, ambasador Poljske čestitao je Ivici Dačiću izbor za predsednika Narodne skupštine i poželeo mu puno uspeha u obavljanju ove odgovorne funkcije.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zahvalio je na čestitkama i rekao da će se lično angažovati, kako bi dosadašnja dobra saradnja sa Republikom Poljskom nastavila da se unapređuje na svim nivoima, posebno u oblasti parlamentarne diplomatije. Informisao je Nj.E. Rafala Perla da je u Skupštini nedavno formirana Parlamentarna grupa prijateljstva sa Poljskom i izrazio želju da se nastavi sa daljim jačanjem saradnje, čemu će nesumnjivo doprineti aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstva, ali i razmena bilateralnih poseta na nivou predsednika i članova parlamenata, kada epidemiološka situacija to dozvoli.

Ambasador Poljske je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, ali da postoji prostor za njihovo dalje unapređenje. Podsetio je da je Poljska nastojala da u najtežim trenucima pandemije pruži pomoć i drugim država, kao što je Srbija i zemlje u regionu.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je istakao da su nas uslovi pandemije naterali da shvatimo značaj međusobne saradnje. Izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje koju dve zemlje ostvaruju i u okviru kontakata Višegradske grupe sa Zapadnim Balkanom.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima bliže saradnje parlamentarnih delegacija u okviru međunarodnih organizacija.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7