1. decembar 2020. Obraćanje predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića na onlajn seminaru za nove narodne poslanike

1. decembar 2020. Obraćanje predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića na onlajn seminaru za nove narodne poslanike

Utorak, 1. decembar 2020.

Dačić: Odlična prilika za što bolju pripremu predstavnika građana u Narodnoj skupštini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić obratio se na onlajn seminaru za nove narodne poslanike gde je istakao da je u sadašnjem sazivu gotovo 150 narodnih poslanika prvi put na toj odgovornoj dužnosti i da ovaj seminar vidi kao odličnu priliku za što bolju pripremu za obavljanje poslaničkih dužnosti, kao i da je uveren da će novi narodni poslanici naredne četiri nedelje iskoristiti da dopune svoja znanja i veštine i da na što konkretniji način odgovore svojoj zahtevnoj ulozi predstavnika građana u Narodnoj skupštini.


Dačić se, ovom prilikom, još jednom zahvalio svim međunarodnim partnerima Narodne skupštine Republike Srbije – Razvojnom programu UN, OEBS, Vestministerskoj fondaciji za demokratiju, Nacionalnom demokratskom institutu i Internacionalnom republikanskom institutu, što su nastavili ovaj sadržajan i važan program i poželeo im uspešan rad na ovom seminaru, a naročito da stečena iskustva što bolje primene u zajedničkom radu u parlamentu.

Govor predsednika Narodne skupštine Republike Srbije vam prenosimo u celosti:

„Poštovane kolege poslanici,

Uvaženi predstavnici međunarodnih organizacija,

Veoma mi je drago što sam u prilici da vas pozdravim ovim zaista važnim povodom, na otvaranju Uvodnog seminara za poslanike u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Zahvaljujući saradnji Narodne skupštine i naših partnera iz međunarodnih organizacija – Razvojnog programa UN, OEBS, Vestministerske fondacije za demokratiju, Nacionalnog demokratskog instituta i Internacionalnog republikanskog instituta, ovaj seminar postaje lep običaj, pa i mala tradicija na početku svakog parlamentarnog mandata. U ovom obliku, program se sprovodi još od 2008. godine i nema sumnje da je doprineo efikasnosti našeg rada, kao institucije, a posebno je bio od koristi kolegama koji su po prvi put poslanici u Narodnoj skupštini.

U sadašnjem sazivu gotovo 150 narodnih poslanika su prvi put na toj odgovornoj dužnosti i ja to vidim kao naročiti kvalitet i potencijal koji može samo da doprinese našem radu. Da bismo to i ostvarili, moramo zajedno da iskoristimo sve mogućnosti za edukaciju i što bolju pripremu za obavljanje poslaničkih dužnosti. Ovaj seminar vidim kao odličnu priliku za to i uveren sam da ćete naredne četiri nedelje iskoristiti da dopunite svoja znanja i veštine i da na što konkretniji način odgovorite svojoj zahtevnoj ulozi predstavnika građana u Narodnoj skupštini.

U tome ćete imati podršku iskusnih predavača, profesionalaca iz pojedinih oblasti, ali što je još važnije, moći ćete da svoje ideje za što kvalitetniji parlamentarni rad razmenite između sebe i tako dodatno doprinesete što efikasnijoj zakonodavnoj i kontrolnoj ulozi Narodne skupštine. Uostalom, svi smo ovde na zajedničkom zadatku, za koji smo dobili poverenje naših građana i u tom smislu od nas se traži da maksimalno odgovorimo toj obavezi i časti koja nam je pripala.

Još jednom, uz veliku zahvalnost svim našim partnerima što su nastavili ovaj sadržajan i važan program, a to su – OEBS, UNDP, Vestminsterska fondacija za demokratiju, Nacionalni demokratski institut i Internacionalni republikanski institut, želim vam uspešan rad na ovom seminaru, a naročito da stečena iskustva što bolje primenite u našem zajedničkom radu u parlamentu.

Hvala vam!“


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 22. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja