Četvrtak, 26. oktobar 2006.

Ad hoc delegacija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope posmatraće sprovođenje referenduma

Šef Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Miloš Aligrudić i članovi delegacije Miloljub Albijanić i Dušan Proroković razgovarali su 26. oktobra u Domu Narodne skupštine sa članovima adhocdelegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koji su, kao monitoring misija, došli u Srbiju da prate sprovođenje referenduma radi potvrđivanja novog ustava Republike Srbije.Šef Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Miloš Aligrudić i članovi delegacije Miloljub Albijanić i Dušan Proroković razgovarali su 26. oktobra u Domu Narodne skupštine sa članovima adhocdelegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koji su, kao monitoring misija, došli u Srbiju da prate sprovođenje referenduma radi potvrđivanja novog ustava Republike Srbije.

Članovi naše delegacije upoznali su evropske parlamentarce sa situacijom u zemlji pred održavanje referenduma i u razgovoru pojasnili proceduru i dali nekoliko pojašnjenja referendumskog procesa. Posebno su pozdravili dolazak ove posmatračke misije, jer je referendum izuzetno značajan za našu zemlju i Evropu, kao i za Savet Evrope.
Ovo je, kako su istakli, veoma važan događaj, jer je glasanje za ustav istovremeno i svojevrsno izjašnjavanje građana Srbije za teritorijalni integritet i suverenitet zemlje. To je prilika da se na nedvosmislen način izrazi jedinstven stav da je Kosovo deo teritorije Srbije, tim pre što ne postoji nijedna relevantna snaga u Srbiji koja je spremna da se odrekne ovog cilja, rečeno je u razgovoru.

Šef ad hoc delegacije PSSE Aleksandar Fomenko, rekao je da je donošenje ustava važan korak za Srbiju i izrazio spremnost Saveta Evrope da pruži podršku Srbiji u njegovoj primeni. Donošenje najvišeg pravnog akta Srbije takođe predstavlja napredak u približavanju naše zemlje evropskim integracijama, ocenili su posmatrači Saveta Evrope.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31