Ponedeljak, 14. februar 2022.

91. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici, koja je održana 14. februara, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo dao je odgovor Ustavnom sudu povodom inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti odredbe člana 20. stav 2. Zakona o bezbednosno-informativnoj agenciji.


Odbor je dao mišljenje Ustavnom sudu da treba da donese odluku kojom odbija inicijativu za utvrđivanje neustavnosti odredbe člana 20. stav 2. u delu koji glasi: „pravo na sindikalno organizovanje niti” Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao neosnovanu, uzimajući u obzir činjenicu da je Agencija, kao poseban državni organ, subjekt sistema nacionalne bezbednosti Republike Srbije, uspostavljena za obavljanje po svemu specifičnih bezbednosno-obaveštajnih poslova, te je sindikalno organizovanje suprotno jedinstvenoj prirodi institucije i zadataka koje obavlja na očuvanju i zaštiti bezbednosti Republike Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Nevena Veinović, Dijana Radović, Željko Tomić, Ilija Matejić, Vuk Mirčetić, dr Uglješa Mrdić, Violeta Ocokoljić, Borisav Kovačević, Dubravka Kralj, Arpad Fremond i Vesna Ranković.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Ponedeljak, 14. februar 2022. | 91. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo 14.02.2022.