Ponedeljak, 21. decembar 2015.

81. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, održanoj 21. decembra članovi Odbora, pre prelaska na dnevni red, jednoglasno su usvojili predlog predsednika Odbora Veroljuba Arsića da se, u skladu sa članom 76. Poslovnika Narodne skupštine, objedini zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama Dnevnog reda sednice.


Članovi Odbora razmotrili su i prihvatili, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

U nastavku 81. sednice, od strane članova Odbora razmotreni su i prihvaćeni, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Predlog zakona o preuzimanju obaveza Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad prema privrednom društvu „Naftna industrija Srbije“ a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe Generale banka Srbija a.d. Beograd, za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća ''Srbijagas'' Novi Sad po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Brus-Kopaonik-Raška-Novi Pazar-Tutin.

Odbor je takođe razmatrao i odlučio da prihvati Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

U ime Ministarstva finansija, sednici je, sa saradnicima, prisustvovala dr Nataša Kovačević, v.d. pomoćnika ministra.

Sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava prisustvovali su članovi mr Dejan Radenković, Goran Kovačević, Miloš Tošanić, Momo Čolaković, Nikola Jolović, Mirko Čikiriz, Suzana Šarac, Radmilo Kostić, Zoran Bojanić, dr Milorad Mijatović, Dragoljub Zindović, Olivera Pešić i Đorđe Stojšić.

Sednici je predsedavao Veroljub Arsić, predsednik Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Ponedeljak, 21. decembar 2015. | 81. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava 21.12.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 3. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja