Četvrtak, 28. septembar 2006.

81.Sednica Administrativnog odbora

Administrativni odbor održao je 28. septembra sednicu kojoj je predsedavao zamenik predsednika Odbora Petar Cvetković.Administrativni odbor održao je 28. septembra sednicu kojoj je predsedavao zamenik predsednika Odbora Petar Cvetković.

Na sednici je razmatran Predlog odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Predrag Marković, 26. septembra ove godine.

Obrazlažući ovaj predlog, predsednik Marković je istakao da je Odlukom Narodne skupštine od 5. juna ove godine Republika Srbija, kao sledbenik državne zajednice, preuzela nadležnosti Skupštine Srbije i Crne Gore, tako da predložene izmene i dopune Poslovnika imaju za cilj ostvarivanje preuzetih nadležnosti.

Marković je naglasio da se izmenama i dopunama proširuje delokrug nekoliko skupštinskih odbora, uređuje oblast saradnje Narodne skupštine sa predstavničkim telima drugih država i učešće njenih predstavnika u radu međunarodnih organizacija i misija, kao i postupak ratifikacije međunarodnih ugovora i sporazuma.

Novina u Poslovniku je i da Narodna skupština može održati posebnu sednicu, koja ima svečani, odnosno protokolarni karakter.

Predsednik Narodne skupštine je dodao da je, radi sprovođenja preuzetih nadležnosti, posebnim odlukama Narodne skupštine preuzet jedan broj zaposlenih iz Skupštine državne zajednice, kao i da je preuzimanjem skupštinske zgrade, ona postala Dom Narodne skupštine. Posebno je istakao doprinos stručne Službe Narodne skupštine i pomoćnika sekretara Narodne skupštine Mirjane Radaković u realizaciji preuzetih nadležnosti.

Nakon uvodnog izlaganja, Odbor je jednoglasno podržao Predlog odluke, sa amandmanima koje su podneli narodni poslanici Meho Omerović i Ljiljana Nestorović, kao i narodni poslanik Miloš Aligrudić, uz tehničko-pravnu redakciju.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5