Četvrtak, 9. novembar 2006.

8. sednica Odbora za ustavna pitanja

Odbor za ustavna pitanja je, na sednici održanoj 9. novembra, razmatrao Predlog ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, koji je podnela Vlada.Odbor za ustavna pitanja je, na sednici održanoj 9. novembra, razmatrao Predlog ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije, koji je podnela Vlada.

Sednicom Odbora je predsedavao predsednik Odbora Predrag Marković.

Predstavnik predlagača dr Zoran Lončar, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, je čestitajući na istorijskoj odluci da se usvoji, potvrdi na referendumu i proglasi Ustav Republike Srbije, ukazao na značaj istovremenog usvajanja predloženog ustavnog zakona, koji je rezultat najšireg konsenzusa parlamentarnih stranaka.

Odbor je nakon konsultacija i rasprave odlučio da predloži Narodnoj skupštini da usvoji Predlog ustavnog zakona u načelu.

Odbor je takođe, razmatrao 17 amandmana podnetih na Predlog zakona i odlučio da predloži da Narodna skupština prihvati četiri amandmana koja je podneo narodni poslanik Predrag Marković, a da odbije dva amandmana koja je podneo narodni poslanik Miloljub Albijanić.

Prihvaćene amandmane je prihvatio predstavnik predlagača, te su poslali sastavni deo Predlog ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije.

Predstavnici predlagača su, nakon dogovora da se povuku svi amandmani koji ne bi dobili dvotrećinsku većinu na sednici Narodne skupštine, povukli 11 amandmana.

Za izvestioca Odbora na sednici Narodne skupštine određen je predsednik Odbora Predrag Marković.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5