Ponedeljak, 14. decembar 2015.

54. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu članovi Odbora razmatrali su, u načelu, Prelog zakona o izvršenju i obezbeđenju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o dopuni Zakona o sudijama, Predlog zakona o dopunama Zakona o javnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu sudstva. Razmotreni su, takođe u načelu, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom veću tužilaca, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Pravosudnoj akademiji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudskim taksama i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Poljske o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, koje je podnela Vlada.


O objedinjenom obrazloženju predloga zakona govorili su predstavnici Ministarstva pravde Zoran Balinovac i Nela Kuburović, pomoćnici ministra pravde. Predstavnici Ministarstva istakli su da se najbitnije izmene Predloga zakona o izvršenju i obezbeđenju tiču ubrzavanja izvršnog postupka, ujednačavanje prakse sudova putem žalbe i proširenje nadležnosti i delovanja izvršitelja kako bi se povećala brzina izvršnog postupka. O predlozima ostalih zakona govorilo se o tehničkim izmenama na postojeće zakone, a Odbor je nakon diskusije jednoglasno odlučio da predloži Narodnoj skupštini da prihvati predloge zakona, koje je podnela Vlada, u načelu.

Pored predsednika Odbora sednici su prisustvovali i članovi Balint Pastor, Velinka Tošić, Biljana Savović, Dragan Paunović, Tanja Tomašević Damnjanović, Meho Omerović, Neđo Jovanović, Živan Đurišić, Mirjana Andrić.

Sednicom je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Ponedeljak, 14. decembar 2015. | 54. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu 14.12.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 30. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja