Ponedeljak, 22. februar 2016.

42. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

Na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, održanoj 22. februara, razmotreni su, u načelu, Predlog zakona o javnim preduzećima, Predlog zakona o metrologiji i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala. Na dnevnom redu sednice bili su i razmatranje Predloga zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo d.o.o. Smederevo i Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, u načelu.


Predloge zakona u ime predlagača obrazložio je ministar privrede, Željko Sertić.

Govoreći o Predlogu zakona o javnim preduzećima, Sertić je rekao da je prethodni zakon imao mnogo nedorečenosti, čime je ostavljao prostor za različita tumačenja, a ukupni rezultati javnih preduzeća su, kako je rekao, problematični. Ministar je istakao da je neophodna veća kontrola države nad radom javnih preduzeća, pogotovo nad lokalnim preduzećima.

Ministar je članovima Odbora obrazložio Predlog zakona o metrologiji koji za glavni cilj imaju unapređenje protoka robe između Srbije i EU i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala koji će, tvrdi ministar Sertić, našu zemlju učiniti konkurentnom na stranom tržištu.

Sertić je Odboru obrazložio Predlog zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo d.o.o. Smederevo i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, u načelu.

Članovi Odbora usvojili su, većinom glasova, Predlog zakona o javnim preduzećima, Predlog zakona o metrologiji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala, Predloga zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo d.o.o. Smederevo i Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, u načelu.

Sednici su prisustvovali članovi i zamenici članova Olivera Pauljeskić, prof. dr Vladimir Marinković, Ivana Dinić, Goran Ćirić, Đorđe Čabarkapa, Nikola Jolović, Saša Maksimović, Goran Vukadinović, Milosav Milojević, Vladan Milošević i Dragan Jovanović.

Sednicom je predsedavala predsednica Odbora, prof. dr Aleksandra Tomić.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Ponedeljak, 22. februar 2016. | 42. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku 22.02.2016.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 3. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja