Četvrtak, 24. decembar 2015.

35. sednica Odbora za zdravlje i porodicu

Na sednici Odbora za zdravlje i porodicu, održanoj 24. decembra, razmatrane su Informacija o radu Ministarstva zdravlja za period januar-mart 2015. godine; Informacija o radu Ministarstva zdravlja za period april-jun 2015. godine; Informacija o radu Ministarstva zdravlja za period jul-septembar 2015. godine.


Članovima Odbora izveštaje je predstavio državni sekretar Ministarstva zdravlja prof. dr Berislav Vekić. Kroz izveštaje predstavljene su redovne aktivnosti Ministarstva zdravlja i aktivnosti u okviru evropskih integracija i međunarodne saradnje u okviru kojih su posebno istaknuti pretpristupne fondove Evropske unije. IPA fondovima je unapređen položaj korisnika rezidencijalnih ustanova za osobe sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama, kroz stvaranje uslova za njihovo uključivanje u društvo i lokalnu zajednicu“. Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Državni sekretar Vekić upoznao je članove Odbora sa detaljima projekta „Rekonstrukcija Kliničkih centara u Srbiji“ (Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac). On je naveo da je u toku završna faza pregleda finalnih dokumenata glavnog projekta kliničkog centra Srbije, kao i priprema tenderske dokumentacije. Projekat kliničkog centra u Novom Sadu je spreman za dobijanje građevinske dozvole, dok se završetak radova na niškom kliničkom centru očekuje krajem 2016. godine. Za kragujevački klinički centar urađena je radna verzija glavnog projekta ali, s obzirom da je projektant zahtevao neopravdano visoku novčanu naknadu za završetak glavnog projekta, odlučeno je da se taj zahtev odbije, te će se na osnovu radne verzije izvršiti ugovaranje po sistemu projektovanje i završetak radova.

Članovi Odbora jednoglasno su usvojili tri izveštaja Ministarstva zdravlja: za period januar-mart 2015, april-jun 2015. i period jul-septembar 2015. godine.

Predsednica Odbora, je u okviru tačke razno, obavestila članove Odbora o predstavkama građanka, a Odbor je, nakon razmatranja, odlučio da ih uputi nadležnim ministarstvima na razmatranje i rešavanje.

Članovi Odbora odlučili su i da pozitivno odgovore na zahtev Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Privredne komore Srbije da se Odbor uključi u javno privatni dijalog, a u cilju rešavanja problema u zdravstvu koje posebno pogađaju opštine i gradove, kao osnivače zdravstvenih ustanova na lokalnom nivou.

Odbor je odlučio da predstavnike NALEDA I PKS primi predsednica Odbora i dva člana, dr Ljubica Mrdaković - Todorović i dr Darko Laketić.

Sednici su prisustvovali članovi Odbora dr Vesna Rakonjac, dr Predrag Mijatović, prof. dr Mileta Poskurica, Ljiljana Kosorić, dr Milan Latković, dr Darko Laketić, Milena Ćorilić, dr Aleksandar Radojević, dr Aleksandar Peranović i dr Ljubica Mrdaković - Todorović.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora prof. dr Slavica Đukić Dejanović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Četvrtak, 24. decembar 2015. | 35. sednica Odbora za zdravlje i porodicu 24.12.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
ponedeljak, 5. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja