Utorak, 21. decembar 2021.

34. sednica Odbora za kulturu i informisanje

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje, održanoj 21. decembra 2021. godine, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima i u načelu Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o javnim medijskim servisima i Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.


Predložene zakone obrazložila je predstavnica Ministarstva kulture i informisanja pomoćnica ministra Slavica Trifunović.

Na Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima podnet je jedan amandman i to na član 1. Predloga zakona, a Vlada i članovi Odbora su predložili Narodnoj skupštini da se amandman odbije.

Predstavnica ministarstva obrazložila je Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o javnim medijskim servisima, istakavši da je Sporazumom o unapređenju izbornih uslova, koji je zaključen u Narodnoj skupštini između političkih strana učesnika Međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Narodne skupštine, predviđena dužnost javnih medijskih sredstava, da u redovnom informativnom programu, postupaju u skaldu sa principima nepristrasnog i uravnotežneg predstavljanja političkih stranaka.

Članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o javnim medijskim servisima, u načelu.

Trifunović je obrazložila i Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, nakon čega su članovi Odbora predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona, u načelu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Sandra Božić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Tomić, Željko Tomić, Vuk Mirčetić, Jovan Kolundžija, Snežana Paunović, prof. dr Marko Atlagić, Lav-Grigorije Pajkić, Dunja Bratić Simonović, Milica Obradović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Čotrić, Miloš Terzić i Ivana Popović.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 21. decembar 2021. | 34. sednica Odbora za kulturu i informisanje 21.12.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja