Petak, 24. mart 2006.

34. sednica Odbora za kulturu i informisanje

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije, održanoj 24. marta 2006. godine, jednoglasno je usvojen Izveštaj Poverenika za informacije od javnog značaja o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.Na sednici Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije, održanoj 24. marta 2006. godine, jednoglasno je usvojen Izveštaj Poverenika za informacije od javnog značaja o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Predstavljajući Izveštaj Poverenik za informacije od javnog zanačaja Rodoljub Šabić je naglasio da je najveći problem koji se pojavljuje u sprovođenju Zakona nedostatak efikasnog mehanizma nadzora nad primenom Zakona. Uloga nadzora je poverena Ministarstvu kulture koje nije uspelo da obezbedi službu koja će vršiti nadzor, što su potvrdili i predstavnici Ministarstva. Odbor za kulturu i informisanje će uputiti Vladi Republike Srbije zahtev da pripremi izmene i dopune Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja prema kojima će nadzor biti poveren ministarstvu koje ima kapacitete da ga sprovodi. Predlog je da nadzor bude poveren Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Članovi Odbora za kulturu i informisanje su prihvatili predlog Poverenika za informacije od javnog značaja da se za zamenika Poverenika za informacije od javnog značaja izabere Stanojla Mandić, koja je sada sekretar Službe Poverenika. Odbor će predložiti Narodnoj skupštini Republike Srbije da se za zamenika Poverenika izabere predloženi kandidat.

Sednicom je predsedavao predsednik Odbora Aleksandar Lazarević, a prisustvovali su predstavnici Ministarstva kulture.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 3. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja