Sreda, 2. februar 2022.

32. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

Na sednici održanoj 2. februara 2022. godine, članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrali su, u načelu, Predlog zakona o izboru predsednika Republike, Predlog zakona o izboru narodnih poslanika, Predlog zakona o lokalnim izborima, Predlog zakona o izmeni Zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o dopuni Zakona o vanparničnom postupku i Predlog zakona o izmeni Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, koje je podnela Vlada Republike Srbije i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, od 27. decembra 2021. godine, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, od 21. januara 2022. godine i Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca.


Predlog zakona o izboru predsednika Republike, Predlog zakona o izboru narodnih poslanika, Predlog zakona o lokalnim izborima i Predlog zakona o izmeni Zakona o platama državnih službenika i nameštenika obrazložila je ovlašćena predstavnica Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave državna sekretarka Maja Mačužić Puzić.

Predlog zakona izmeni Zakona o sprečavanju korupcije i Predlog zakona o dopuni Zakona o vanparničnom postupku obrazložio je ovlašćeni predstavnik Ministarstva pravde Vladimir Vinš.

Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, od 27. decembra 2021. godine i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, od 21. januara 2022. godine obrazložila je Vukica Kužić, izborni član Visokog saveta sudstava.

Predlog odluke o izboru javnog tužioca, koji je podnelo Državno veće tužilaca obrazložila je Tanja Vukićević, član Državnog veća tužilaca.

Članovi Odbora su jednoglasno predložili Narodnoj skupštini da prihvati predložene zakone i odluke.

Sednici je predsedavao Vladimir Đukanović, predsednik Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Velibor Milojičić, Marijan Rističević, Dejan Kesar, Nebojša Pavlović, Nenad Baroš, Đorđe Dabić, Biljana Pantić Pilja, Nenad Krstić, Dragan M. Marković, Toma Fila, Dubravka Kralj i Danijela Veljović.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1