Utorak, 1. oktobar 2013.

28. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

Na sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku održanoj 1. oktobra, članovi Odbora razmotrili su šest predloga zakona koji su uvršteni u dnevni red Prve sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini.


Predlog zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti konkurencije, u načelu, obrazložili su pomoćnici ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija mr Ljiljana Stanković i Dušan Protić. Tokom diskusije, članovi Odbora postavili su više pitanja koja su se odnosila na zaštitu kupaca i zakupaca u procesu posredovanja, regulisanje direktnog posredovanja, licenciranje i obučavanje posrednika, kao i na vreme zaključivanja elektronskih ugovora. Takođe, istakli su da je neophodno unaprediti komunikaciju između Odbora i Komisije za zaštitu konkurencije.

Predlog zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene, u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Kraljevine Maroko o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o osnivanju Mešovite komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju predstavila je Jasmina Roskić iz Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Većinom glasova, članovi Odbora usvojili su predložene zakone.

U nastavku sednice, Odbor je razmotrio Predlog predsednice Odbora dr Aleksandre Tomić za organizovanje javnog slušanja na temu: „Energetska efikasnost kao mogućnost razvoja Srbije“. Odlučeno je da se javno slušanje održi u Domu Narodne skupštine, 9. oktobra 2013. godine, sa početkom u 11 časova.

Članovi Odbora podržali su i predlog predsednice Odbora da se u okviru Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku formira Radna grupa za praćenje i unapređenje oblasti energetske efikasnosti,

Sednici je predsedavaladr Aleksandra Tomić, predsednica Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 1. oktobar 2013. | 28. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku 01.10.2013.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
subota, 25. mart
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja