Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Beograd

Sreda, 26. novembar 2014.

20. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove je, na sednici održanoj 26. novembra, razmatrao Informaciju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova u periodu od jula do septembra 2014. godine.


26. novembar 2014. Učesnici 20. sednice Odbora za odranu i unutrašnje poslove

26. novembar 2014. Učesnici 20. sednice Odbora za odranu i unutrašnje poslove

Predstavljajući informaciju o radu MUP-a ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović istakao je da je ukupan kriminal u Srbiji je u periodu od maja do oktobra 2014. godine, smanjen za 9,4 odsto, u odnosu na prethodni izveštajni period. Značajan napredak u radu Ministarstvo unutrašnjih poslova beleži i u oblasti zaplene narkotika, trgovine ljudi, rasvetljavanju ubistava i ubistava u pokušaju, kao i u borbi protiv privrednog kriminala i korupcije.

Članovi Odbora i narodni poslanici koji su prisustvovali sednici, koja je održana van sedišta, odnosno u Palati Srbija, interesovali su se da li je ostvaren napredak u rasvetljavanju određenih krivičnih dela, o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti u saobraćaju, o problemu prosjačenja dece, i nalaženju rešenja kojim bi bilo smanjeno nasilje nad ženama i decom.

Odbor je većinom glasova prihvatio Informaciju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova u periodu od jula do septembra 2014. godine.

Sednici Odbora prisustvovali su i Milorad Veljović, direktor policije; Ivan Ristić, savetnik ministra i šef Kabineta ministra; Milorad Todorović, sekretar Ministarstva; Zoran Alimpić, načelnik Uprave policije; Zorica Lončar Kasalica načelnica Uprave za upravne poslove; Zlatko Pantelić načelnik Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije i Tanja Santrač savetnik ministra unutrašnjih poslova.

Sednici je predsedavala Marija Obradović, predsednica Odbora.


Video (1)

Sreda, 26. novembar 2014. | 20. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove 26.11.2014.

Beograd: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Utorak, 21. oktobar 2014. 17. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Novi Sad Ima fotografija Ima video snimaka

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.