Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Beograd

Sreda, 26. novembar 2014.

20. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove je, na sednici održanoj 26. novembra, razmatrao Informaciju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova u periodu od jula do septembra 2014. godine.


26. novembar 2014. Učesnici 20. sednice Odbora za odranu i unutrašnje poslove

26. novembar 2014. Učesnici 20. sednice Odbora za odranu i unutrašnje poslove

Predstavljajući informaciju o radu MUP-a ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović istakao je da je ukupan kriminal u Srbiji je u periodu od maja do oktobra 2014. godine, smanjen za 9,4 odsto, u odnosu na prethodni izveštajni period. Značajan napredak u radu Ministarstvo unutrašnjih poslova beleži i u oblasti zaplene narkotika, trgovine ljudi, rasvetljavanju ubistava i ubistava u pokušaju, kao i u borbi protiv privrednog kriminala i korupcije.

Članovi Odbora i narodni poslanici koji su prisustvovali sednici, koja je održana van sedišta, odnosno u Palati Srbija, interesovali su se da li je ostvaren napredak u rasvetljavanju određenih krivičnih dela, o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti u saobraćaju, o problemu prosjačenja dece, i nalaženju rešenja kojim bi bilo smanjeno nasilje nad ženama i decom.

Odbor je većinom glasova prihvatio Informaciju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova u periodu od jula do septembra 2014. godine.

Sednici Odbora prisustvovali su i Milorad Veljović, direktor policije; Ivan Ristić, savetnik ministra i šef Kabineta ministra; Milorad Todorović, sekretar Ministarstva; Zoran Alimpić, načelnik Uprave policije; Zorica Lončar Kasalica načelnica Uprave za upravne poslove; Zlatko Pantelić načelnik Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije i Tanja Santrač savetnik ministra unutrašnjih poslova.

Sednici je predsedavala Marija Obradović, predsednica Odbora.

Video (1)

Sreda, 26. novembar 2014. | 20. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove 26.11.2014.

Beograd: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Utorak, 21. oktobar 2014. 17. sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Novi Sad Ima fotografija Ima video snimaka

Obratite se odboru Narodne skupštine

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

Popunite formular i pošaljite poruku

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.